Tips en tricks over biercontracten

23 juli 2015
Tips en tricks over biercontracten

Waarom krijgt de ene ondernemer een hogere korting op zijn bierprijs dan de ander? Is het een kwestie van goed onderhandelen? Of
zit hier meer achter? Gisteren is de derde KHN-aflevering van ‘Hart van de Horeca’ online gekomen die gaat over de biercontracten in de horeca. Horecaondernemers Maarten Hindeloopen uit Den Haag en Erik Derksen uit Utrecht vertellen over hun ervaringen met de brouwers. Waar moeten horecaondernemers op letten als zij een contract aangaan?

*De biermarkt in Nederland*
"De kans is groot dat bier een belangrijk deel is van uw omzet. Dit betekent in de praktijk dat u afspraken maakt met uw bierleverancier: over de levering van bier, maar vaak ook over bruikleen, financiering, enzovoort. In alle gevallen is het belangrijk dat de afspraken tussen horecaondernemer en brouwerij duidelijk en begrijpelijk worden vastgelegd. Ook raden wij u aan om altijd de aanbiedingen van meerdere brouwerijen te vergelijken, voordat u met een brouwerij in zee gaat. Vergelijk aanbiedingen niet alleen op prijs, maar ook op andere contractuele voorwaarden," aldus KHN.

*Hart van de Horeca*
KHN heeft drie afleveringen van 'Hart van de Horeca' geproduceerd. Daarmee wordt ervaring opgedaan met een nieuwe manier van communiceren met horecaondernemers. Zij vertellen over hun succes in het ondernemerschap en informeren en inspireren hiermee volgens de brancheorganisatie hun collega-horecaondernemers. De afleveringen worden gepresenteerd door Gerlof Bos, duren tussen de 10 en 15 minuten en in elke aflevering staat één thema centraal. In de eerste aflevering vertelt horecaondernemer Harald Droste van Droste’s uit Tubbergen over het thema Gastvrijheid. De tweede aflevering gaat over innovatie en rendement en is opgenomen bij horecabedrijf Hop&Stork in Den Haag. In de derde aflevering, die gisteren online is gekomen, vertellen horecaondernemers Maarten Hindeloopen en Erik Derksen over hun ervaringen en wordt er advies gegeven over het onderhandelingsproces met bierbrouwers.

Bekijk de aflevering "hier.":http://www.khn.nl/website/inspiratie/khn-programma/biercontracten-tips-en-tricks

Overig nieuws