Tieners komen ladderzat de horeca in

18 februari 2015
Tieners komen ladderzat de horeca in

Radiozender FunX interviewde Niels Bus, manager van discotheek Brothers en enkele tieners op straat. Wat blijkt? Sinds de invoering van de
verhoging van de leeftijd voor het schenken van alcohol drinken jongeren eerst thuis of bij vrienden in, en niet zomaar een beetje. Vooral op de feesten voor 16- en 17-jarigen komen de jongeren laveloos aan. Zo dronken, dat de discotheek jongeren vaak voor binnenkomst moet controleren met een alcoholtest en in sommige gevallen de ambulance moet bellen. De horecaondernemer belt de ouders van de kinderen, wanneer ze teveel gedronken hebben. De horeca fungeert dus tegenwoordig als poortwachter terwijl er binnen de horeca niet gedronken mag worden. We hebben te maken met een overheid met een dubbele moraal, blijkbaar.

*Sterke drank*
Waar jongeren vroeger nog vooral bier dronken, blijken de tieners nu erg veel cocktails te drinken, hetgeen een negatief effect heeft. In de reportage was ook een jonge vrouw aan het woord die aangaf zich eerst thuis goed vol te laten lopen, zodat ze in de horeca alleen maar water hoefde te drinken op het toilet. Het lijkt erop dat de maatregelen van de overheid een averechts effect hebben.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws