Tien bartenders door naar finale

28 juni 2012
Tien bartenders door naar finale

Utrecht en Rijssen waren onlangs het strijdtoneel van de regionale finales van de Pilsner Urquell Master Bartender 2012. In totaal streden 34 deelnemers om een plekje in de nationale finale.

*Passie en kunde*
Een vakkundige jury beoordeelde de bartenders op hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Zij selecteerden vervolgens de tien beste kandidaten voor de finale van de Master Bartender 2012.

*De wedstrijd*
Voorafgaand aan deze regionale finales werden de deelnemende horeca etablissementen beoordeeld door een onafhankelijke ‘mystery shopper’ op de kwaliteit van bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en techniek. De punten die naar aanleiding van dit bezoek werden gegeven, telden gedeeltelijk mee in de totale score van de regionale finale. De overige punten konden de deelnemers verdienen met een schriftelijk examen, blindproeverij, het demonstreren van taptechnieken en de presentatie van het bier.

*De finalisten*
De volgende tien bartenders gaan door naar de nationale finale: Dave van Ham van Café De Brasser in Budel, Edward Morshuis van Café Morshuis in Albergen, Fedor Spruit van Eetcafé De Buurman uit Heerenveen, Frans van Staveren van Café Oranjerie in Amsterdam, Gauthmi Koeldiep van Café Kleyn uit Arnhem, Maarten Benjamins van Café De 1ste Aanleg in Heemstede, Mounir Sliti van Hotel 't Lansink in Hengelo, Nancy Veltman van Hampshire Hotel Bon'Aparte in Lochem/Barchem, Pierre van de Brand van Grand Café Public in Zwolle en Youssef El Bajnouni van Café Nel Amstelveld in Amsterdam.

*De finale*
De tien geselecteerde bartenders mogen hun talent laten zien op 21 augustus en strijden om de titel 'Master Bartender Nederland 2012' en een plekje in de internationale finale in Praag. Hier nemen op 4 oktober, vijftien finalisten uit verschillende landen het tegen elkaar op en dingen mee naar de hoofdprijs van 10.000 euro. De winnaar krijgt ook een stage van twee maanden bij een top horeca-etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus aangeboden.

*Op de foto:* Vijf finalisten die door zijn naar de finale.

Een impressie van de regionale finale:



~Myrtille Vromans~

Overig nieuws