Tien bartenders door naar finale

28 juni 2012 |
Tien bartenders door naar finale<

Utrecht en Rijssen waren onlangs het strijdtoneel van de regionale finales van de Pilsner Urquell Master Bartender 2012. In totaal streden 34 deelnemers om een plekje in de nationale finale.

Passie en kunde
Een vakkundige jury beoordeelde de bartenders op hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Zij selecteerden vervolgens de tien beste kandidaten voor de finale van de Master Bartender 2012.

De wedstrijd
Voorafgaand aan deze regionale finales werden de deelnemende horeca etablissementen beoordeeld door een onafhankelijke ‘mystery shopper’ op de kwaliteit van bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en techniek. De punten die naar aanleiding van dit bezoek werden gegeven, telden gedeeltelijk mee in de totale score van de regionale finale. De overige punten konden de deelnemers verdienen met een schriftelijk examen, blindproeverij, het demonstreren van taptechnieken en de presentatie van het bier.

De finalisten
De volgende tien bartenders gaan door naar de nationale finale: Dave van Ham van Café De Brasser in Budel, Edward Morshuis van Café Morshuis in Albergen, Fedor Spruit van Eetcafé De Buurman uit Heerenveen, Frans van Staveren van Café Oranjerie in Amsterdam, Gauthmi Koeldiep van Café Kleyn uit Arnhem, Maarten Benjamins van Café De 1ste Aanleg in Heemstede, Mounir Sliti van Hotel 't Lansink in Hengelo, Nancy Veltman van Hampshire Hotel Bon'Aparte in Lochem/Barchem, Pierre van de Brand van Grand Café Public in Zwolle en Youssef El Bajnouni van Café Nel Amstelveld in Amsterdam.

De finale
De tien geselecteerde bartenders mogen hun talent laten zien op 21 augustus en strijden om de titel 'Master Bartender Nederland 2012' en een plekje in de internationale finale in Praag. Hier nemen op 4 oktober, vijftien finalisten uit verschillende landen het tegen elkaar op en dingen mee naar de hoofdprijs van 10.000 euro. De winnaar krijgt ook een stage van twee maanden bij een top horeca-etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus aangeboden.

Op de foto: Vijf finalisten die door zijn naar de finale.

Een impressie van de regionale finale:



Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: