Tien bartenders door naar finale

28 juni 2012 |
Tien bartenders door naar finale<

Utrecht en Rijssen waren onlangs het strijdtoneel van de regionale finales van de Pilsner Urquell Master Bartender 2012. In totaal streden 34 deelnemers om een plekje in de nationale finale.

Passie en kunde
Een vakkundige jury beoordeelde de bartenders op hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Zij selecteerden vervolgens de tien beste kandidaten voor de finale van de Master Bartender 2012.

De wedstrijd
Voorafgaand aan deze regionale finales werden de deelnemende horeca etablissementen beoordeeld door een onafhankelijke ‘mystery shopper’ op de kwaliteit van bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en techniek. De punten die naar aanleiding van dit bezoek werden gegeven, telden gedeeltelijk mee in de totale score van de regionale finale. De overige punten konden de deelnemers verdienen met een schriftelijk examen, blindproeverij, het demonstreren van taptechnieken en de presentatie van het bier.

De finalisten
De volgende tien bartenders gaan door naar de nationale finale: Dave van Ham van Café De Brasser in Budel, Edward Morshuis van Café Morshuis in Albergen, Fedor Spruit van Eetcafé De Buurman uit Heerenveen, Frans van Staveren van Café Oranjerie in Amsterdam, Gauthmi Koeldiep van Café Kleyn uit Arnhem, Maarten Benjamins van Café De 1ste Aanleg in Heemstede, Mounir Sliti van Hotel 't Lansink in Hengelo, Nancy Veltman van Hampshire Hotel Bon'Aparte in Lochem/Barchem, Pierre van de Brand van Grand Café Public in Zwolle en Youssef El Bajnouni van Café Nel Amstelveld in Amsterdam.

De finale
De tien geselecteerde bartenders mogen hun talent laten zien op 21 augustus en strijden om de titel 'Master Bartender Nederland 2012' en een plekje in de internationale finale in Praag. Hier nemen op 4 oktober, vijftien finalisten uit verschillende landen het tegen elkaar op en dingen mee naar de hoofdprijs van 10.000 euro. De winnaar krijgt ook een stage van twee maanden bij een top horeca-etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus aangeboden.

Op de foto: Vijf finalisten die door zijn naar de finale.

Een impressie van de regionale finale:



Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: