Thuisbrouwer presenteert het nieuwste Brand speciaalbier

1 april 2019 | Thijs Jacobs

Thuisbrouwer Jens van Riel uit Woerden presenteert samen met de Brand Bierbrouwerij het nieuwste Brand speciaalbier. Brand Gose is een limited edition, een fris lichtzurig zomerbier met fruitige geuren. Jens heeft, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit speciaalbier volgens eigen recept gebrouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In de woonplaats van Jens vierde hij afgelopen vrijdag samen met zijn familie en (bier)vrienden de introductie van de nieuwe Brand Gose in ’t Bierhuys en proostten zij samen op het eerste glas.

Jens van Riel won in juni 2018 de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Een droom ging in vervulling, samen met de meesterbrouwers van Brand brouwde hij zijn eigen Gose in de brouwerij in Wijlre.

Fris en licht

Jens van Riel: “Ik was ontzettend trots dat mijn Gose tot winnaar werd gekozen. En om daarna mijn recept op grotere schaal bij Brand te mogen brouwen was super. Het resultaat is zoals ik had gehoopt, een fris en licht bier met de fruitige geuren en een licht fris zuurtje, precies zoals  mijn eigen thuisbrouwsel. Ik zie mezelf al zitten met mijn Brand Gose op het terras deze zomer en ik hoop dat de rest van Nederland net zo enthousiast is!”

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: “De Brand Gose is een prachtig bier geworden. Jens had een duidelijk recept en was erg betrokken bij het brouwen van zijn Gose. Samen hebben we goed gekeken naar de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage (4,8%), het proces en daardoor de perfecte balans gevonden tussen fris, lichtzurig en fruitig.”

319 brouwers voor nieuwe editie in 2019

Na zeven succesvolle edities, met winnaars Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen Free (IPA & Session IPA), Bart Engel (Saison), Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter) en Jens van Riel (Gose) hebben de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT alweer een nieuwe uitdaging voor thuisbrouwers. De achtste editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van het perfecte Winterbier. Dit jaar hebben 319 thuisbrouwers zich aangemeld voor de brouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag net als de voorgangers in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen.

Brand Gose is vanaf 29 maart als Limited Edition verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en snel daarna ook in andere horecagelegenheden en bij Jan Linders supermarkten in Limburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: