Thuisbrouwer presenteert het nieuwste Brand speciaalbier

1 april 2019 | Thijs Jacobs

Thuisbrouwer Jens van Riel uit Woerden presenteert samen met de Brand Bierbrouwerij het nieuwste Brand speciaalbier. Brand Gose is een limited edition, een fris lichtzurig zomerbier met fruitige geuren. Jens heeft, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit speciaalbier volgens eigen recept gebrouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In de woonplaats van Jens vierde hij afgelopen vrijdag samen met zijn familie en (bier)vrienden de introductie van de nieuwe Brand Gose in ’t Bierhuys en proostten zij samen op het eerste glas.

Jens van Riel won in juni 2018 de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Een droom ging in vervulling, samen met de meesterbrouwers van Brand brouwde hij zijn eigen Gose in de brouwerij in Wijlre.

Fris en licht

Jens van Riel: “Ik was ontzettend trots dat mijn Gose tot winnaar werd gekozen. En om daarna mijn recept op grotere schaal bij Brand te mogen brouwen was super. Het resultaat is zoals ik had gehoopt, een fris en licht bier met de fruitige geuren en een licht fris zuurtje, precies zoals  mijn eigen thuisbrouwsel. Ik zie mezelf al zitten met mijn Brand Gose op het terras deze zomer en ik hoop dat de rest van Nederland net zo enthousiast is!”

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: “De Brand Gose is een prachtig bier geworden. Jens had een duidelijk recept en was erg betrokken bij het brouwen van zijn Gose. Samen hebben we goed gekeken naar de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage (4,8%), het proces en daardoor de perfecte balans gevonden tussen fris, lichtzurig en fruitig.”

319 brouwers voor nieuwe editie in 2019

Na zeven succesvolle edities, met winnaars Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen Free (IPA & Session IPA), Bart Engel (Saison), Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter) en Jens van Riel (Gose) hebben de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT alweer een nieuwe uitdaging voor thuisbrouwers. De achtste editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van het perfecte Winterbier. Dit jaar hebben 319 thuisbrouwers zich aangemeld voor de brouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag net als de voorgangers in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen.

Brand Gose is vanaf 29 maart als Limited Edition verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en snel daarna ook in andere horecagelegenheden en bij Jan Linders supermarkten in Limburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: