Texelse Bierbrouwerij in de prijzen

23 maart 2015
Texelse Bierbrouwerij in de prijzen

"Wij glimmen. Wij gloeien", glundert Maurice Diks, technisch directeur / brouwmeester van de Texelse Bierbrouwerij. Bij de eerste editie van de
Dutch Beer Challenge in Rotterdam zijn vier speciaalbieren van Texels in de prijzen gevallen.

*In de prijzen*
Texels Springtij kreeg goud in de categorie blond/meibock, het Dubbel draagt nu de zilveren medaille van de categorie donker/licht donker, en Texels Bock bij de bock- en dubbelbockbieren. Ten slotte kreeg het net geïntroduceerde Texels Donkerd I.P.A. een zilveren plak bij de innovatie-speciaalbieren.

*Duinwater*
Drie keer zilver, één keer goud, en dat allemaal van duinwater, Texels graan, hop en gist. En natuurlijk Texelse inzet, Texelse ervaring, Texelse rust; na het ambacht van het brouwen rijpen Texels bieren in de fles en op het fust voordat ze de wijde wereld in gaan.

*Expert-jury*
Tijdens de eerste aflevering van de Dutch Beer Challenge, een zinderende competitie waarvoor 155 bieren waren ingezonden. 25 Experts, waaronder enkele internationale grootmeesters, keurden de bieren. En ze waren streng; in enkele van de 15 categorieën werden niet alle medailles vergeven.

*In opkomst*
Bier van kleinere, vaak lokale brouwerijen is erg in opkomst. De Texelse Bierbrouwerij overstijgt inmiddels dat lokale ruimschoots; bijna overal in Nederland zijn de bovengistende speciaalbieren verkrijgbaar. Gemaakt en gerijpt in de brouwerij tussen de schapenweiden van Oudeschild is Texels meer dan een smakelijk bier. Maurice Diks: "De zilte waddenlucht, de ruimte onder de immense hemelkoepel, de buigende gersthalmen in de westenwind, je proeft ze als Skuumkoppe, Springtij of Dubbel het glas in schuimen.”

Overig nieuws