Terrasprijzen horeca licht gestegen

24 juli 2012 |
Terrasprijzen horeca licht gestegen<

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent).

Nijmegen goedkoopst
Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) kost in de hoofdstad 21 euro. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor hetzelfde rondje 18,60 euro betaalt.

Den Haag en Haarlem staan dit jaar op de nummers twee en drie van duurste terrassen, komend van respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Prijsdalingen
De grootste prijsdaling vond plaats in Rotterdam, waar het rondje dit jaar 2,2 procent goedkoper is geworden. Ook in Zwolle daalden de prijzen iets (-0,4 procent). Het is voor het eerst dat prijsdalingen voorkomen in het terrassenonderzoek.

Enschede stuk duurder
De grootste prijsstijging vond plaats in Enschede, waar de prijs van een rondje drank met 4,8 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De Twentse stad wordt op de voet gevolgd door Leiden. In de studentenstad stegen de prijzen met 4,7 procent.

Stijging net onder inflatie
Hoewel de prijs ieder jaar stijgt is stijging van terrasprijzen dit jaar net iets minder dan de gemiddelde inflatie over diezelfde periode (inflatie is 2 procent). Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toegenomen.

Inventarisatie
De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies dat de terrassen van de 21 grootste steden van Nederland bezocht en overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: