Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

8 maart 2016 |
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton<

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De
zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel.

Meatlove
Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co. Sappige burgers van Schotse Angus beef, entrecote uit de dry-age kast, pulled pork van Berkshire Duke. Alles wat op de kaart staat heeft een eigen signatuur. Denk aan de huisgemaakte frieten met legendarische truffelmayonaise, gegrilde groene asperges met bearnaisesaus en Parmezaanse kaas en als borrelhap huisbereid buikspek. Ambachtelijk en dagvers zijn de kernwoorden en dat proeven gasten volgens de ondernemers terug in de vijf verschillende burgers ontwikkeld door culinair brein Olaf Oldenburg. De nieuwste aanwinst is The Royal Dutch. Een spectaculaire combinatie van dry-aged rib eye en Japans Wagyu vlees op een bedje van botersla, gegarneerd met gefermenteerde mini pickles, Spaanse ui, custard van Old Amsterdam, pancetta, Remeker crunch en ponzu sambiasaus. Met deze hamburger scoorde Ter Marsch & Co bij het World Food Championship in de Verenigde Staten de twaalfde plek van de wereld.

Fast casual dining
Ondernemer Pim de Lange werd door Hotel NH Carlton Amsterdam benaderd om gedurende een jaar het succesvolle burgerconcept te implementeren in het voormalige hotel-restaurant. Samen met Nynke Engels, tevens hotello uit Amsterdam, richt hij zich op de bewoners, werkenden en bezoekers van Amsterdam. Pim de Lange: “Met Ter Marsch & Co bieden we ‘fast casual dining’. Een laagdrempelig bar-restaurant met betaalbare, kwalitatieve gerechten en drankjes.” Het stoere interieur met een warme touch is door de ondernemers zelf ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Scheurwater/vandenHoven. Het biedt naar eigen zeggen een stukje Amsterdamse gezelligheid in hartje centrum. De bereiding in de open keuken is te volgen vanaf de straat.

Over Ter Marsch & Co
Ter Marsch & Co opende eind 2014 zijn eerste vestiging aan de bekende Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas-in-lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit gevestigd was, hoefde over de naam niet langer nagedacht te worden. Kort na de opening won de zaak de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels Beste Hamburger van Rotterdam en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om op 8 november 2015 deel te nemen aan de World Food Championship in Florida. Ter Marsch & Co Amsterdam is de tweede vestiging van het concept.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: