Swinkels neemt craftbrouwerij De Molen over

1 februari 2019 | David Bakker

 

Swinkels Family Brewers en Brouwerij de Molen kondigen vandaag met trots aan hun bestaande samenwerking uit te breiden. Het minderheidsbelang van Swinkels Family Brewers in Brouwerij de Molen wordt uitgebreid naar 100%. Hiermee wordt de brouwerij uit Bodegraven volledig opgenomen in onze familie van brouwerijen en mouterijen. De samenwerking begon in 2015 toen Swinkels Family Brewers een belang van 35% verwierf in Brouwerij de Molen. De succesvolle samenwerking smaakte naar meer. Voor Brouwerij de Molen is uitbreiding van de samenwerking een logische stap.

Brouwerij de Molen behoudt haar identiteit, waarbij ook de eigenaren betrokken blijven in de verdere groei van de brouwerij. De nog innigere samenwerking tussen Brouwerij de Molen en Swinkels Family Brewers stelt de brouwerij in staat om zich vooral te focussen op waar ze goed in is: het brouwen van onderscheidend en goed craft bier. Zo kan Brouwerij de Molen haar bieren verder ontwikkelen. Dankzij de samenwerking kan Brouwerij de Molen ook gebruikmaken van de distributiekracht en technische expertise van Swinkels Family Brewers.

Verdere invulling van het lokaal- en speciaalbierportfolio

Door de overname zijn de partijen nog beter in staat om in te blijven spelen op de groei in populariteit van ambachtelijke craft- en speciaalbieren. Brouwerij de Molen, in 2004 opgericht door Menno Olivier, brouwt een breed scala aan speciaalbieren en experimenteert daarbij flink. Met deze strategische stap geeft Swinkels Family Brewers verdere invulling aan haar groeistrategie om het portfolio uit te breiden met lokale en internationale bieren om zo een breder assortiment beschikbaar te stellen aan de consument. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren onder andere door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en Bier&cO, een van de grootste bierimporteurs van Europa, in 2018.

Over Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen is een in 2004 opgerichte brouwerij in Bodegraven, Zuid Holland, en wordt gezien als pionier in de nationale en internationale craft beer wereld. De brouwerij staat wereldwijd bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren in progressieve stijlen als stout, porter, barley wine, bitter, sour maar maakt ook meer toegankelijker stijlen als pale ales, lagers en saisons. Daarnaast heeft de brouwerij een grote reputatie als het gaat om haar houtgerijpte bieren. De Molen werd 12 jaar achtereen uitgeroepen tot Top 100 beste brouwerijen ter wereld - met als hoogste notering Nr.06 van de geregistreerde 40.000 brouwerijen in 2018 - en tevens 11 keer tot beste Nederlandse brouwerij door het internationale platform RateBeer.com. De brouwerij exporteert de helft van haar productie naar 35 landen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: