SVH en KHN bieden horecamedewerkers die thuis zitten gratis complete e-learning

18 maart 2020 | Redactie

Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca, met het sluiten van cafés en restaurants. Op deze manier dragen horecaondernemers en hun medewerkers hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. SVH en KHN denken nu ook graag mee met de ondernemers; medewerkers kunnen nu aan de slag met het verder ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden.

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) nemen in deze moeilijke tijd hun verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is. Alle medewerkers die thuis zitten kunnen nu gratis aan de slag met het grootste e-learning platform voor de horeca. Gedurende een maand worden de licenties voor keuken, bediening en fastservice volledig opengesteld. Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt. SVH en KHN komen later met een nog groter aanbod om ondernemers en werknemers zo goed mogelijk te helpen.

“SVH en KHN staan achter de Nederlandse horeca” en juist in deze tijd is dat van belang”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. “Normaliter is deze content beschikbaar voor leden van KHN via de KHN Academy, maar gezien deze uitzonderlijke situatie, stellen KHN en SVH deze licenties voor de hele bedrijfstak. Voor leden van KHN komt een nog uitgebreider aanbod beschikbaar, aldus voorzitter van KHN Robér Willemsen.”

SVH en KHN: “De horeca heeft NU steun nodig. Zeker met de klappen die opgevangen moeten worden en personeel dat nu niet inzetbaar is willen we deze handreiking doen. Voor de keuken, bediening en fastservice rollen zijn er e-learning beschikbaar. Er zijn zoveel goede initiatieven in Nederland opgestart, wij leveren daar graag ook onze bijdrage aan. Samen staan we achter de Nederlandse horeca en richten we de #StayHomeHospitalityAcademy op.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Achtergronden
Gratis download: De CaféKrant, maart 2020

Coronavirus of niet, De CaféKrant blijft je op de hoogte houden van het laatste nieuws - voornamelijk online - maar biedt je prachtige interviews en achtergrondverhalen in de krant zelf. Voor degenen die vanwege de gedwongen sluiting even niets om handen hebben, is dit een uitgave om naar uit...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Coronacrisis
Al ruim 3600 horecazaken nemen deel aan 'Help de Horeca' initiatief

Meer dan 3600 ondernemers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Koninklijke Horeca Nederland startte het platform samen met vele (horeca)partners om horecaondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Vanaf vandaag kunnen gasten een waarde...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: