Supperclub Cruise gesloten vanwege overtreden noodverordening

21 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland wordt nog een horecagelegenheid gesloten op grond van de noodverordening COVID-19. Het gaat om de Supperclub Cruise.

De Amsterdamse GGD en de Veiligheidsregio maken zich zorgen over de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de dichtbevolkte stad Amsterdam. Het is belangrijk dat alle Amsterdammers, bezoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties zich aan de regels houden. Alleen samen kunnen we voorkomen dat de ziekenhuizen weer volraken met coronapatiënten.

Onvoldoende maatregelen

De Supperclub heeft een zogenoemde last onder dwangsom gekregen (in plaats van bestuursdwang) omdat het om een boot gaat. Er is geconstateerd dat de horecagelegenheid de noodverordening overtrad en onder andere geen maatregelen getroffen had om aanwezigen voldoende afstand te laten houden. De komende vier weken mag er geen evenement op de boot worden georganiseerd op straffe van een dwangsom van € 250.000 euro.

De meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Helaas houden sommige horecagelegenheden zich bewust en moedwillig niet aan de regels en moedigen hun klanten soms zelfs aan hetzelfde te doen. Tegen deze horecagelegenheden wordt vanwege het volksgezondheidsrisico hard opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan sinds vorige week zonder waarschuwing tot onmiddellijke tijdelijke sluiting worden overgegaan (minimaal vier weken).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: