Supperclub Cruise gesloten vanwege overtreden noodverordening

21 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland wordt nog een horecagelegenheid gesloten op grond van de noodverordening COVID-19. Het gaat om de Supperclub Cruise.

De Amsterdamse GGD en de Veiligheidsregio maken zich zorgen over de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de dichtbevolkte stad Amsterdam. Het is belangrijk dat alle Amsterdammers, bezoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties zich aan de regels houden. Alleen samen kunnen we voorkomen dat de ziekenhuizen weer volraken met coronapatiënten.

Onvoldoende maatregelen

De Supperclub heeft een zogenoemde last onder dwangsom gekregen (in plaats van bestuursdwang) omdat het om een boot gaat. Er is geconstateerd dat de horecagelegenheid de noodverordening overtrad en onder andere geen maatregelen getroffen had om aanwezigen voldoende afstand te laten houden. De komende vier weken mag er geen evenement op de boot worden georganiseerd op straffe van een dwangsom van € 250.000 euro.

De meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Helaas houden sommige horecagelegenheden zich bewust en moedwillig niet aan de regels en moedigen hun klanten soms zelfs aan hetzelfde te doen. Tegen deze horecagelegenheden wordt vanwege het volksgezondheidsrisico hard opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan sinds vorige week zonder waarschuwing tot onmiddellijke tijdelijke sluiting worden overgegaan (minimaal vier weken).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: