Horeca & Food Inspiratie Venray smaakt naar meer

22 maart 2017 | Roy Spijker

In totaal bezochten 6.869 geïnteresseerden Horeca & Food Inspiratie Venray 2017. Het vernieuwde concept – met meer aandacht voor ambacht en beleving - zorgde voor een kwaliteitsslag. “Horecapartijen spraken hier hun waardering over uit. Partners willen de samenwerkingen voor 2018 intensiveren en nieuwe partijen willen ook aansluiten om deze beurs verder op de kaart te zetten. Mooiere complimenten kunnen we niet krijgen”, zegt organisator Rinda Woerlee.

Op de drie beursdagen (20, 21 en 22 maart) was de vloer gevuld met een mix van jonge ijverige studenten die helemaal verknocht zijn aan het vak tegenover gevestigde horecanamen met evenveel hartstocht. “Ze hebben allemaal het vuur in hun ogen en de liefde voor het vak dat er vanaf spat”, legt Woerlee vol trots uit. “De bourgondische kracht van culinair Limburg was volop te zien en te proeven, met name op het Streekgastronomieplein. Hier waren continu livedemonstraties te volgen van lokale chef-koks waarbij ze steekproducten op creatieve wijze klaarmaakten en presenteerden.”

De beursvloer was dit jaar voor het eerst opgedeeld in diverse clusters. Voor iedere discipline was aanbod. Van allerlei soorten snacks en gezonde maaltijden tot klassiek en halal en van authentieke brouwerijen tegenover nieuwe merken tot horeca-apparatuur en andere ondersteunde producten zoals drukwerk en personeelsdiensten. “Ik moet met name de lokale ondernemers bedanken voor hun inzet”, zegt Woerlee. “Zij hebben massaal de schouders onder dit nieuwe concept gezet. Het resultaat is fantastisch en biedt veel vertrouwen voor 2018. We gaan door op deze ingeslagen weg; blijven samenwerken met de branche, luisteren naar de markt en inspelen op hun behoeften.”

Horeca & Food Inspiratie Venray is een platform voor exposanten uit de horeca, catering, gastronomie, foodservice en fastservice. De editie van Horeca & Food Inspiratie 2018 in Evenementenhal Venray vindt plaats op 12, 13 en 14 maart 2018.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: