Sterrenchefs maken Sterren Sandwich

12 februari 2015
Sterrenchefs maken Sterren Sandwich

De restaurants van de Bijenkorf introduceren aanstaande zaterdag een ‘Sterren sandwich’ in de restaurantformules. In de Kitchen in
Amsterdam en Eindhoven en de restaurants in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen en Maastricht is het speciale broodje verkrijgbaar.

*Broodje van sterrenkoks*
De ‘Sterren sandwich’ is een broodje waaraan sterrenkoks hun signatuur verlenen en een speciale receptuur voor ontwikkelen. De sandwich zal ieder kwartaal wisselen en de invloed van het seizoen is hierin te proeven.

*Chef Peter Gast*
Peter Gast van Michelin sterrenrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen ontwikkelde de eerste sandwich. Het volgende broodje wordt gemaakt door Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

*Eerste Sterren Sandwich: One Night in Bangkok*
De eerste ‘Sterren sandwich’ is een stevig volkorenbroodje met dungesneden huisgerookte kip, pittige thom kha kai mayonaise, knapperige bosui en scheutjes soja. Het broodje heeft de naam ‘One Night in Bangkok’. Peter Gast liet zich inspireren door gezondheid, knapperige groene groenten en de combinatie van typisch Hollandse ingrediënten zoals een viooltje met een toefje Thaise mayonaise.

"*Meer lezen over De Bijenkorf? Klik hier!*":http://www.lunchroom.nl/?q=bijenkorf&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws