SMIT&DORLAS lanceert culinair koffieconcept Single Estate Koffie

6 september 2016 | Thijs Jacobs

Dit is andere koffie, daarmee maakt SMIT&DORLAS duidelijk dat het koffieconcept Single Estate Koffie een nieuwe weg van de koffiebrander laat zien. Naast de vertrouwde blends is er ruimte gemaakt voor uitgesproken koffiesoorten met een specifieke herkomst.

De jarenlange ervaring van de brander en selecteur is vanaf nu te proeven en te ervaren. Enkel de vier favoriete soorten haalden de selectie: Rung’eto uit Kenya, El Morito uit Guatemala, Ketiara Giling Basah uit Indonesië en Suke Welena uit Ethiopië. Culinaire ervaring Horecazaken waar koffie met aandacht gedronken wordt, maken met Single Estate Koffie het verschil. De vier geselecteerde koffiesoorten hebben ieder een herkenbare smaak, die op hun beurt goed te combineren zijn met zoete of juist hartige gerechten.

Zo wordt koffie een onderdeel van een culinaire ervaring. Koffie & Food Pairing met Onno Kokmeijer Tijdens de officiële lancering van Single Estate Koffie combineerden Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Blue Restaurant (Okura Hotel Amsterdam) kleine gerechten met espresso en filterkoffie. Bij de filterkoffie van de Ketiara Giling Basah uit Indonesië past het gerechtje van kabeljauw met gebruinde boter, amandel en cassia. De explosieve smaak van de espresso uit Kenya combineert perfect met het langoustinegerechtje met knolselderij, gember en longpepper.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: