SMIT&DORLAS lanceert culinair koffieconcept Single Estate Koffie

6 september 2016 | Thijs Jacobs

Dit is andere koffie, daarmee maakt SMIT&DORLAS duidelijk dat het koffieconcept Single Estate Koffie een nieuwe weg van de koffiebrander laat zien. Naast de vertrouwde blends is er ruimte gemaakt voor uitgesproken koffiesoorten met een specifieke herkomst.

De jarenlange ervaring van de brander en selecteur is vanaf nu te proeven en te ervaren. Enkel de vier favoriete soorten haalden de selectie: Rung’eto uit Kenya, El Morito uit Guatemala, Ketiara Giling Basah uit Indonesië en Suke Welena uit Ethiopië. Culinaire ervaring Horecazaken waar koffie met aandacht gedronken wordt, maken met Single Estate Koffie het verschil. De vier geselecteerde koffiesoorten hebben ieder een herkenbare smaak, die op hun beurt goed te combineren zijn met zoete of juist hartige gerechten.

Zo wordt koffie een onderdeel van een culinaire ervaring. Koffie & Food Pairing met Onno Kokmeijer Tijdens de officiële lancering van Single Estate Koffie combineerden Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Blue Restaurant (Okura Hotel Amsterdam) kleine gerechten met espresso en filterkoffie. Bij de filterkoffie van de Ketiara Giling Basah uit Indonesië past het gerechtje van kabeljauw met gebruinde boter, amandel en cassia. De explosieve smaak van de espresso uit Kenya combineert perfect met het langoustinegerechtje met knolselderij, gember en longpepper.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: