SMIT&DORLAS lanceert culinair koffieconcept Single Estate Koffie

Auteur: Thijs Jacobs
6 september 2016
SMIT&DORLAS lanceert culinair koffieconcept Single Estate Koffie

Dit is andere koffie, daarmee maakt SMIT&DORLAS duidelijk dat het koffieconcept Single Estate Koffie een nieuwe weg van de koffiebrander laat zien. Naast de vertrouwde blends is er ruimte gemaakt voor uitgesproken koffiesoorten met een specifieke herkomst.

De jarenlange ervaring van de brander en selecteur is vanaf nu te proeven en te ervaren. Enkel de vier favoriete soorten haalden de selectie: Rung’eto uit Kenya, El Morito uit Guatemala, Ketiara Giling Basah uit Indonesië en Suke Welena uit Ethiopië. Culinaire ervaring Horecazaken waar koffie met aandacht gedronken wordt, maken met Single Estate Koffie het verschil. De vier geselecteerde koffiesoorten hebben ieder een herkenbare smaak, die op hun beurt goed te combineren zijn met zoete of juist hartige gerechten.

Zo wordt koffie een onderdeel van een culinaire ervaring. Koffie & Food Pairing met Onno Kokmeijer Tijdens de officiële lancering van Single Estate Koffie combineerden Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Blue Restaurant (Okura Hotel Amsterdam) kleine gerechten met espresso en filterkoffie. Bij de filterkoffie van de Ketiara Giling Basah uit Indonesië past het gerechtje van kabeljauw met gebruinde boter, amandel en cassia. De explosieve smaak van de espresso uit Kenya combineert perfect met het langoustinegerechtje met knolselderij, gember en longpepper.

Overig nieuws