Sluiting Amsterdamse horeca wegens bewust overtreden noodverordening

21 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland Femke Halsema worden per direct twee horecagelegenheden gesloten. Het gaat om cafe Reality aan de Reguliersdwarsstraat en uitgaansgelegenheid LoFi aan de Basisweg. De sluiting geldt voor de duur van minimaal vier weken op grond van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio.

Meer besmettingen

De Veiligheidsregio en de GGD maken zich grote zorgen over de recente stijging van het aantal besmettingen in de regio. Er zijn vooral meer besmettingen in de horeca, familie- en privésfeer en op feestjes. Het is belangrijk dat iedereen alert blijft op het naleven van de coronaregels en 1,5 meter afstand houdt, ook tijdens het uitgaan.

Veruit de meeste horecagelegenheden houden zich aan de regels en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Helaas is gebleken dat enkele horecagelegenheden zich bewust en moedwillig aan de regels onttrekken, en hun klanten zelfs aanmoedigen om hetzelfde te doen. Tegen deze horecagelegenheden zal hard worden opgetreden. Bij grove en herhaalde overtredingen kan sinds vorige week zonder waarschuwing tot onmiddellijke tijdelijke sluiting worden overgegaan van vier weken, zoals bij bovengenoemde horecazaken is gebeurd.

Groot aantal overtredingen

De uitgaansgelegenheid LoFi aan de Basisweg is gesloten nadat toezichthouders in burger een groot aantal overtredingen van de noodverordening constateerden. Bezoekers werden gefaciliteerd en uitgenodigd om deze overtredingen te begaan.
Bij café Reality aan de Reguliersdwarsstraat constateerde de politie meerdere malen dat op het buitenterras geen of onvoldoende maatregelen waren getroffen om bezoekers voldoende afstand tot elkaar te laten houden.

Heropenen na een sluiting kan alleen als er een goedgekeurd plan van aanpak is. Een sluiting kan dus langer dan vier weken duren als een ondernemer onvoldoende maatregelen neemt om toekomstige overtredingen te voorkomen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: