Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

18 februari 2014 |
Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

Maastricht krijgt de landelijke primeur van het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formulevorm die bij intern de werktitel
‘Sligro 3.0’ kreeg.

Nieuw voorbeeld
Vrij vertaald, de derde generatie van de zelfbedieningsformule van Sligro, de foodpartner voor foodprofessionals. Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt is bij de doorontwikkeling van de Sligro-vestigingen in Nederland.

Bewust Maastricht
De stad Maastricht is een bewuste keuze. In Maastricht kreeg Sligro de mogelijkheid te investeren in volledige nieuwbouw op een goede locatie in de stad. Met nieuwbouw word je niet gehinderd door beperkingen vanuit een bestaand pand en kun je alles naar eigen eisen, inzichten en toekomstgericht realiseren. Daarnaast is Maastricht een uitgesproken bourgondische stad met een grote belangstelling voor alles wat met gastronomie te maken heeft. Ten slotte borgde de geografische ligging van Maastricht dat de formule tot aan de opening ‘achter de schermen’ ontwikkeld kon worden.

Openingsceremonie
Op maandag 10 maart zal omstreeks het middaguur de officiële openingshandeling verricht worden door de heer Onno Hoes, burgemeester van Maastricht. Tijdens de opening verlenen diverse Michelinsterrenkoks, ‘Gouden Koksmutsen’ en toppers uit de internationale wijnwereld hun medewerking.

Sligro is de groothandelsformule van Sligro Food Group en is in Nederland marktleider met een landelijk netwerk van 46 zelfbedieningsgroothandels en 10 bezorggroothandels.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: