Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

13 november 2016 | Thijs Jacobs

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte zich tot beste biertapper van Noordoost-Nederland.

Nieuwe concept zorgt voor kwaliteitsimpuls

Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten. Zo verzorgde Ron de Wit heerlijke koffiecreaties zoals gluh coffee en coffee-tonic en waren De Speciaalbiertruck en Fish & Chips Foodtruck van BK Market Trailers echte blikvangers. Ook de kookdemonstratie van SVH Meesterkok Albert Kooy over de vijf principes van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ kon rekenen op veel belangstelling”, aldus Van Loenen.

Beste biertapper uit De Lutte

John Meijerink won tijdens de vakbeurs het kampioenschap ‘Beste biertapper van Noordoost-Nederland’. De eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Barbecue Winter Tuin

Bezoekers werden tijdens Beleef – Food, drinks & more smaakvol ontvangen op de Barbecue Winter Tuin door Rookovens.com. Het bedrijf bereidde diverse eetproducten op American Smokers, de nieuwe serie GX-PRO rookovens en bezoekers konden kennismaken met het assortiment rubs, brines en sauces van de Dutch BBQ Crew.

Kookwedstrijd De Kleppermantrofee

Voor het eerst dit jaar werd de kookwedstrijd om De Kleppermantrofee gehouden. Na drie uur lang koken ook hoog, culinair niveau werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Uiteindelijk was het dessert doorslaggevend. De eerste prijs ging naar Hotele n Restaurant Paping met daarin leermeester Nick van Swaal en leerling Arnaldo Katoele (student Alfa-college). De tweede prijs ging naar Restaurant De Rheerzerbelten met leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder (student Alfa-college).

Horeca & Food Inspiratie Venray

De eerstvolgende horecavakbeurs van Evenementenhal is Horeca & Food Inspiratie Venray op 20, 21 en 22 maart 2017. Voor belangstellenden is het mogelijk om online hun stand te boeken via www.evenementenhal.nl/horeca. In Hardenberg vindt de tweede editie van Beleef – Food, drinks & more plaats op 6, 7 en 8 november 2017. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: