Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

13 november 2016 | Thijs Jacobs

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte zich tot beste biertapper van Noordoost-Nederland.

Nieuwe concept zorgt voor kwaliteitsimpuls

Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten. Zo verzorgde Ron de Wit heerlijke koffiecreaties zoals gluh coffee en coffee-tonic en waren De Speciaalbiertruck en Fish & Chips Foodtruck van BK Market Trailers echte blikvangers. Ook de kookdemonstratie van SVH Meesterkok Albert Kooy over de vijf principes van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ kon rekenen op veel belangstelling”, aldus Van Loenen.

Beste biertapper uit De Lutte

John Meijerink won tijdens de vakbeurs het kampioenschap ‘Beste biertapper van Noordoost-Nederland’. De eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Barbecue Winter Tuin

Bezoekers werden tijdens Beleef – Food, drinks & more smaakvol ontvangen op de Barbecue Winter Tuin door Rookovens.com. Het bedrijf bereidde diverse eetproducten op American Smokers, de nieuwe serie GX-PRO rookovens en bezoekers konden kennismaken met het assortiment rubs, brines en sauces van de Dutch BBQ Crew.

Kookwedstrijd De Kleppermantrofee

Voor het eerst dit jaar werd de kookwedstrijd om De Kleppermantrofee gehouden. Na drie uur lang koken ook hoog, culinair niveau werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Uiteindelijk was het dessert doorslaggevend. De eerste prijs ging naar Hotele n Restaurant Paping met daarin leermeester Nick van Swaal en leerling Arnaldo Katoele (student Alfa-college). De tweede prijs ging naar Restaurant De Rheerzerbelten met leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder (student Alfa-college).

Horeca & Food Inspiratie Venray

De eerstvolgende horecavakbeurs van Evenementenhal is Horeca & Food Inspiratie Venray op 20, 21 en 22 maart 2017. Voor belangstellenden is het mogelijk om online hun stand te boeken via www.evenementenhal.nl/horeca. In Hardenberg vindt de tweede editie van Beleef – Food, drinks & more plaats op 6, 7 en 8 november 2017. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Dit zijn de finalisten in de verkiezing 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'

De provinciewinnaars van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing zijn bekend. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken nog kans op de landelijke titel. Er is sinds oktober ruim 13.000 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk. ...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: