Rotterdamse ondernemers krijgen pluim

25 september 2014
Rotterdamse ondernemers krijgen pluim

Gisteren hebben vijf Rotterdamse horecaondernemers de Oorkonde 'Groene Pluim' van het Rotterdam Climate Initiative (RCI) en Koninklijke
Horeca Nederland ontvangen. Horecabedrijven die zich onderscheiden in duurzaamheid, energiegebruik, afval en water komen in aanmerking voor deze oorkonde.

*Ondernemingen*
De Rotterdamse ondernemingen zijn: Raderstoomboot de Majesteit, Café & Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken, McDonalds Groene Hilledijk, Hotel Amar en Bennie Beer

*Compliment*
Woensdagmiddag reikte KHN-regiomanager Maartje Roodsant de Groene Pluim uit aan de horecaondernemers op de vakbeurs "Gastvrij Rotterdam.":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gastvrij+rotterdam&x=zoeken De Groene Pluim is een compliment aan de bedrijven voor hun inzet in energie- en waterbesparing en afvalbeheer en inrichting. Met de Groene Pluim kunnen de horecaondernemers aan hun gasten laten zien dat zij duurzaam ondernemen meer dan serieus nemen. Energieverbruik, afvalstromen, watergebruik en besparende maatregelen zijn onderdelen waar bedrijven op beoordeeld worden om deze pluim te behalen.

*Duurzaam is hot*
Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Duurzaam is hot. Gasten vragen om verantwoorde producten en voor ruim een derde van hen is het zelfs doorslaggevend in de beslissing welk restaurant te bezoeken. Door als horecaondernemer gelijk ook na te denken over afvalverwerking en energiebesparing bespaar je geld en vergroot je de bijdrage aan de samenleving met MVO. Het is in deze tijd niet meer de vraag óf horecaondernemers duurzaam moeten ondernemen, maar hóe ze dat doen. KHN zet zich in dit kader in voor een toekomstbestendige horecabranche waar duurzaam ondernemen een vanzelfsprekend onderdeel van uitmaakt."

"*Meer lezen over de Groene Pluim? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=groene+pluim&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws