''Rookruimtes mogen blijven tot 2022''

2 oktober 2018 | David Bakker

Rookruimtes in horecagelegenheden mogen tot 2022 open blijven. Dat maakte Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren bekend tijdens de bestuurdersdag in Arnhem. Deze nieuwe datum zal worden opgenomen in het Preventieakkoord dat later deze week officieel naar buiten komt. 

Willemsen laat weten zeer tevreden te zijn met de uitkomst. "We hebben de laatste maanden keihard gewerkt om de rookruimtes langer open te houden." In februari dit jaar oordeelde de rechter dat rookruimtes in de horeca per direct gesloten moesten worden. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaf in april van dit jaar aan dat alle rookruimtes in de horeca binnen twee jaar moesten sluiten. "Dat hebben we nu weten te rekken tot medio 2022 en daar zijn wij heel erg blij mee."

Absurd

De voorzitter vindt het absurd dat in eerste instantie de rookruimtes in de horeca eerder moesten sluiten dan de rookruimtes in openbare gebouwen. Zowel de Eerste als de Tweede kamer hebben nog een rookruimte. "Dat kan natuurlijk niet. Nog steeds rookt 25 procent van de bevolking. Ik geloof er wél in dat die groep steeds kleiner wordt en uiteindelijk zullen we naar een rookvrije horeca gaan, maar twee jaar is te kort om de ondernemer de mogelijkheid te geven om dit op te lossen. Het scheelt hem of haar gewoon een hoop geld."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: