Restaurant Hotel New York opent deuren

20 oktober 2015 |
Restaurant Hotel New York opent deuren<

NY Basement, het nieuwe restaurant van Hotel New York in Rotterdam, opent volgende week vrijdag zijn deuren voor de eerste gasten. De zaak heeft
150 zitplaatsen en is volgens het hotel kleiner, intiemer en exclusiever dan het huidige concept van Hotel New York op de begane grond. De sfeer grijpt terug naar de jaren ‘20/’30 van de vorige eeuw en door de plek en inrichting voelt het alsof NY Basement er altijd al was, aldus Hotel New York. NY Basement wordt geopend om een nieuw concept binnen Hotel New York te realiseren en om de piekmomenten in het huidige restaurant te kunnen ondervangen.

Edward de Ridder
De keukenbrigade wordt geleid door chef-kok Edward de Ridder, die ervaring heeft opgedaan bij Huis ter Duijn in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam. Edward stapt met NY Basement af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten en serveert kleinere gerechtjes, waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. De bediening van NY Basement wordt aangestuurd door gastvrouwen Sabrina Mans en Noura Ben Salah. Beide dames hebben hun sporen verdiend in het vak van gastvrouw: Sabrina bij restaurant The Park & restaurant Rosso en Noura in het restaurant van Hotel New York.

Bijzondere cocktails
De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times.

Team
NY Basement gaat werken met een team van 9 koks en ongeveer 15 bedieningsmedewerkers. Het restaurant is 400 m2 groot, krijgt een 11 meter lange bar en gaat werken met een menukaart, wijnkaart, appetizerkaart en een cocktailkaart met 10 cocktails.

Hotel New York en NY Basement zijn, net als het ss Rotterdam, onderdeel van WestCord Hotels.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Personalia
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui...

Bier
Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerlijk roodbruin gekleurd biertje met karamelachtige aroma’s doorstaat de Nederlander al jaren elke herfststorm. En daarin is ons land uniek, zo con...

Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: