Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar

Auteur: redactie
Opening Drinks 27 maart 2024
Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een 'bijdehand jong zusje' bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar waar elegante wijnen van over de hele wereld de glazen vullen.

Het is 2023 als het team van Hemel & Aarde met wat glazen wijn op tafel begint te brainstormen: 'Wat zouden ze kunnen met die extra ruimte naast het restaurant?' Een plan dat begon met ‘We maken het gewoon gezellig en zetten er wat goede dozen wijn neer’ veranderde in ongeveer een jaar in een groter idee: een bijdehand zusje voor het restaurant.

Wijnbar Hemel & Aarde - Klassiek, funky en eigenwijs

Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: verfijnde kwaliteit, creativiteit en veel persoonlijke service. In de wijnbar gaat het team net wat rebelser om met dat gedachtegoed. Wijnbar Hemel & Aarde is high-end maar toegankelijk. Elegant en toch funky. Stijlvol maar eigenzinnig. Het sommeliersteam van Hemel & Aarde maakt de wijnbar een plek die staat voor kwaliteit, maar waar gasten toch relaxed blijven zitten om zich nog een extra glas bij te laten schenken.

Het team van Wijnbar Hemel & Aarde verzamelt in de wijnbar flessen van over de hele wereld. Uit de klassieke gebieden, maar juist ook uit de meer onontdekte wijnregio’s. Op het menu staan bekende wijnen naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn stuk voor stuk pure en elegante wijnen. Het maakt van de bar een plek om dat glas ‘gegarandeerd goed’ te drinken of juist hele nieuwe dingen te ontdekken. Net als het restaurant volgt de bar op het menu de seizoenen. Wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites en snacks uit de keuken van Hemel & Aarde’s chef Rene van der Weijden.

Overig nieuws