Restaurant Gin Neo gaat een stapje verder

11 juli 2016 | Thijs Jacobs

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan de Noorderstraat 19. Het oude concept is door eigenaar Jin Hu in een nieuw jasje gestoken en is nog unieker en speelser gemaakt. Jin Hu staat aan het roer van het vernieuwde restaurant en heeft twee toptalenten naar voren geschoven om het restaurant onder zijn begeleiding te managen. De nieuwe naam is een afkorting van vernieuwend. Vernieuwend beschrijft alles waar Gin Neo voor staat; grensverleggend, stoer, speels en jeugdigheid. Niet alleen de gerechten zijn vernieuwend maar ook het interieur speelt een rol in de totaalbeleving. Bij Gin Neo wordt comfort gecombineerd met avontuur en word je mee op reis genomen door alle smaaksensaties van het seizoen. Jin Hu: “Gebaseerd op onze jeugd, emoties en het huidige seizoen koken wij iedere maand zes nieuwe spannende gerechtjes waarin wij jullie graag meenemen op avontuur." 

MENUKAART 
Gin Neo is trots op wat Nederland te bieden heeft en dit komt terug in de gerechten. Alle gerechten hebben een Franse basis met Hollandse en Oosterse invloeden en voor de bereiding van de gerechten worden lokale producten en ingrediënten gebruikt. De verschillende soorten kruiden die in de keuken worden gebruikt, wordt vers geplukt langs de oevers van de Nederlandse wateren door de chefs. Chef Bas Diepenbroek en Sous Chef Roel Mayntz, bekend van Librije, Bord'Eau en Karel 5, zijn culinair verantwoordelijk voor Gin Neo. Beide chefs hebben een eigen en creatieve stijl waarin eigenwijs en jeugdigheid centraal staan. Ze geven gerechten een nieuwe dimensie en zoeken de contrasten op om zo een verassend gerecht te creëren waarmee ze de gasten mee op avontuur nemen. De inspiratie voor de gerechten wordt gehaald uit  gerechten van vroeger en alles wat het seizoen op dat moment te bieden heeft. De oude gerechten van vroeger worden op een speelse en jeugdige manier bereid samen met de smaken van het seizoen. Een unieke combinatie van oud met nieuw. De inspiratiebronnen van Gin Neo zorgen voor veel diversiteit in de menukaart welke maandelijks wisselt. Er kan worden gekozen voor een 4-, 5- of 6 gangen menu waarbij de prijs varieert tussen de 45 en 60 euro.

WIJN & GIN 
De smaakbeleving wordt compleet gemaakt met de diversiteit aan speciaal geselecteerde wijnen die een perfecte balans hebben tussen klassiek en vernieuwend. Het wijnarrangement is nauwkeurig samengesteld door  de sommelier van het restaurant en zijn afkomstig van landen over de hele wereld. Bij het selecteren van de wijnen ligt de focus op grenzeloos, geliefd en de wijn-spijscombinatie waardoor er uitsluitend passende en unieke wijnen worden geserveerd. Naast de selectie wijnen, heeft Gin Neo 14 verschillende gins op de kaart staan. De gins zijn, net als de gerechten, verassend en spannend en komen mooi tot hun recht in een heerlijke Gin-Tonic of een cocktail. 

INTERIEUR
Het interieur van Gin Neo kan worden omschreven als een combinatie van classy en underground met een speelse, sexy touch en comfort. Dit wordt benadrukt door het donkere kleurgebruik en materialen als linnen, hout en leer.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: