Remco Wols maakt lekkerste sat�

5 oktober 2015 |
<

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'.
Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel). Samen met Calvé ging hij deze zomer op zoek naar de Lekkerste Saté van Nederland. René van Doornum van Gasthuis du Soleil in Doesburg sleepte de tweede prijs in de wacht en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de derde plaats.

Foto: De drie winnaars (v.l.n.r.): Fitri Chandra (3e), Remco Wols (1e) en René van Doornum (2e).

30 chefs
In totaal streden er vandaag 30 chefs vanuit heel Nederland in deze competitie, georganiseerd door Unilever Food Solutions. De gerechten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). “We hebben veel verschillende gerechten gezien en geproefd. Gerechten die thuishoren in een eetcafé, maar ook gerechten die niet misstaan op het menu van een sterrenrestaurant. De smaak gaf uiteindelijk de doorslag.”

Calvé satésaus
De gerechten werden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf. De basis voor de satésaus was voor elke deelnemer Calvé satésaus. Hier konden zij naar eigen wens smaak- en presentatievariaties mee maken.


Een tevreden Wols met de jury

De winnaar
Het winnende gerecht verraste de jury: “De smaken waren fantastisch en kwamen terug in de presentatie. Je proeft exact wat je op het bord ziet liggen. Ook waanzinnig leuk: Remco gebruikte rode kool in het gerecht. Een Nederlands product maar een erg mooie combinatie met de rest van het gerecht. De saus was heel mooi van structuur,” aldus Erik van Loo. Wols kon zijn oren niet geloven toen zijn naam werd omgeroepen: “Ik heb vaker meegedaan met wedstrijden, maar nog niet eerder gewonnen. Met mijn gerecht wil ik een brug slaan tussen Indonesië en Nederland. De basis van het recept komt van Daniëlle Werkman, een van oorsprong Indonesische dame, met eenzelfde passie voor koken. Ik heb hier een eigen, Nederlandse draai aangegeven.”

Over Calvé satésaus
De pasta satésauzen van Calvé zijn volgens het bedrijf verbeterd. De sauzen worden namelijk bereid met de enige échte Calvé pindakaas. Dit staat garant voor een volle, authentieke en gebalanceerde pindasmaak, zoals een échte satésaus behoort te smaken, aldus Calvé. De sauzen zijn klaar voor gebruik, maar laten tevens alle ruimte voor personalisatie.
Proefverpakking
Benieuwd naar de vernieuwde pasta satésaus van Calvé? Vraag dan een proefverpakking aan via www.unileverfoodsolutions.nl/satesaussample
Christel Tuin, foto's: Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Achtergronden
Kris Kross Amsterdam Nachtburgemeesters van Nederland 2020

Kris Kross Amsterdam zijn door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeesters van Nederland 2020. De bekende Nederlandse deejays kregen de ambtskettingen omgehangen op woensdag 15 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2020’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat we...

Awards Culinair
Booking.com lanceert nieuwe pilot-app 'CityBook'

Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven, kondigt Booking.com een nieuwe pilot aan: CityBook. Deze digitale stedengids brengt inspiratie, pl...

Columns Blog
Hoe overleef je de jaarlijkse prijzenslag?

Het is januari, hartje winter en in de meeste horecabedrijven laagseizoen. De piek van de feestdagen is voorbij en de gasten lijken wel aan hun winterslaap te zijn begonnen. Om die gasten toch te bewegen om in actie te komen, zien we een aantal horecabedrijven weer behoorlijk stunten met hun prijzen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: