Regionale finales Pilsner Master Bartender

14 juni 2012
Regionale finales Pilsner Master Bartender

Pilsner Urquell organiseert voor de tweede keer onder de noemer ‘Pure Passie, Puur Pilsner’, de Master Bartender in Nederland. Dit jaar zijn er twee regionale finales.

*Vijf beste deelnemers*
Deze finales worden gehouden in Utrecht en Rijssen. 41 bartenders doen hieraan mee. Uiteindelijk gaan de beste vijf deelnemers per regio door naar de landelijke finale. De jury bestaat uit Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, bierkenner Sander van Werkhoven en afgevaardigden Ronald Schmitz en Alex Evenhuis vanuit Grolsch en Pilsner Urquell.

*Finale in Praag*
Op 25 juni mag West-Nederland aftrappen met de regionale finale, gevolgd door de regionale finale in Oost-Nederland die de dag erna plaatsvindt. De beste vijf kandidaten per regio gaan door naar de landelijke finale op 21 augustus, waar zij strijden om een plekje in de internationale finale in Praag. Hier nemen op 4 oktober vijftien finalisten uit verschillende landen het tegen elkaar op en dingen zij mee naar de ultieme hoofdprijs van 10.000 euro. Daarbij krijgen zowel de nummer één, twee en drie een stage van twee maanden bij een horeca etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus aangeboden.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws