Record aantal aanmeldingen voor Brand Bierbrouwwedstrijd

5 april 2017 | Roy Spijker

Met maar liefst 287 aanmeldingen breekt de Brand Bierbrouwwedstrijd wederom een record dit jaar! De 6e editie van de thuisbrouwerscompetitie staat volledig in het teken van het brouwen van de perfecte Session IPA. De winnaar, die in mei bekendgemaakt zal worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier, krijgt de unieke kans het recept te brouwen in de Brand brouwerij in Wijlre.

Rob Habets, Meesterbrouwer Brand Bier: “Het is fantastisch dat we zo ontzettend veel aanmeldingen hebben gekregen voor de Brand Bierbrouwwedstrijd. Het is mooi om te zien dat we de grote liefde voor het brouwen van speciaalbier delen met deze grote groep thuisbrouwers. We hebben dit jaar gekozen voor een Session IPA, dat bekend staat als een bier met tropisch fruitige hoppen die samenkomen met de bijzondere aromatische mouten. De Session IPA heeft een lager alcoholgehalte met een zacht fruitig karakter. Het bier moet fris zijn met een lichte body. De thuisbrouwers zullen hun uiterste best moeten doen om te zoeken naar de optimale balans tussen het originele IPA bier en een IPA met een lager alcoholgehalte. Ik ben benieuwd wat de 287 thuisbrouwers ervan hebben gemaakt!” 

Finale in Den Haag
Thuisbrouwers konden zich inschrijven tot 17 maart en in april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-koppige jury worden geproefd en geanalyseerd. De winnaar wordt zaterdag 13 mei bekendgemaakt in Den Haag, tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Winnaars
De Brand Bierbrouwwedstrijd heeft al vele succesvolle edities gekend. Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014), Bart Engel met Saison (2015) en Dennis Pancras en Niels Bosman met Brand Porter (2016). Zij kregen de mogelijkheid om hun eigen bier te presenteren aan heel Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: