‘Reconnect to nature’ centrale thema bij nieuw restaurant & bar Bistronoom Woerden

15 juli 2016 | Thijs Jacobs

Op 16 juli 2016 openen chef Jan Cees Graafland en gastvrouw Kirsten Veltkamp restaurant & bar Bistronoom in Woerden. Het koppel wil met Bistronoom culinaire beleving zonder poespas bieden en gasten in een ongedwongen sfeer laten genieten van vernieuwende gerechten. Centraal staat het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten, de eigen moestuin en de inpandige Kas, waarmee ze gasten bewust willen laten worden van de oorsprong van producten.

Bistronomie

Bistronoom staat voor Bistronomie, oftewel eten op niveau in een informele bistrosetting. Er is geen linnen op tafel, de sfeer en de setting zijn informeel en relaxt. De zaak kent twee gedeelten: de lichte Kas met planten, groenten en een spectaculaire moswand en de huiselijke Woonkamer met de bar waar huisgemaakte barhappen, ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte botanische limonades worden geserveerd. Beide delen worden gescheiden door een haardpartij. Buiten op het sfeervolle Kazerneplein is een groot terras.

Reconnect to nature
Patron-cuisinier Jan Cees Graafland (29) werkte eerder als chef bij restaurant De Dukdalf in Woerden en wil met Bistronoom een eigentijds restaurant neerzetten met herkenbare producten. Jan Cees: “Wij willen verrassen met vernieuwende gerechten en de essentie van ingrediënten laten spreken. We hebben een eigen moestuin, zodat we onze gasten bewust kunnen laten worden van de oorsprong van producten. ‘Reconnect to nature’ staat bij ons centraal. Kwaliteit staat voorop bij de producten die we inkopen en we gebruiken natuurlijk ook veel regionale producten, want in het Groene Hart is heel veel moois te vinden. Alles wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, waardoor we makkelijk op verzoek gerechten kunnen aanpassen voor gasten met een allergie of dieetwens. Mijn chef is Jeroen Cramer, hij heeft onder meer gewerkt bij Podium Onder de Dom in Utrecht.”

Plek om te ontmoeten en te genieten
Gastvrouw Kirsten Veltkamp (25) werkte tijdens en na haar studie aan de Middelbare- en Hogere Hotelschool in de horeca en marketing. Kirsten: “Het centrale thema ‘reconnect’ is ook van toepassing op onze gasten. Bistronoom is een plek om te ontmoeten, te genieten en te beleven, met elkaar of met vrienden. We hebben de ervaren Danny van den Barselaar aangetrokken om samen met mij de bediening aan te sturen. Hij werkte eerder onder meer bij restaurant ElVi in Utrecht. De toegankelijkheid van Bistronoom uit zich ook in de wijnkaart waarop een grote keuze van flessen rond de 30 euro. De grote kelder wordt in de toekomst geschikt gemaakt als ruimte voor private dining, feesten, partijen, vergaderingen en wijnkelder.”

Gegevens
Bistronoom opent de deuren op zaterdag 16 juli 2016. Bistronoom is geopend van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur voor borrel en diner. Prijsindicatie: driegangen keuzemenu 33 euro, zevengangen voor 55 euro.

Woerden ligt in het Groene Hart, direct aan de A12. Bistronoom is zowel per trein als per auto goed bereikbaar. Parkeren op straat of in parkeergarage Castellum op 2 minuten lopen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: