‘Reconnect to nature’ centrale thema bij nieuw restaurant & bar Bistronoom Woerden

15 juli 2016 | Thijs Jacobs

Op 16 juli 2016 openen chef Jan Cees Graafland en gastvrouw Kirsten Veltkamp restaurant & bar Bistronoom in Woerden. Het koppel wil met Bistronoom culinaire beleving zonder poespas bieden en gasten in een ongedwongen sfeer laten genieten van vernieuwende gerechten. Centraal staat het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten, de eigen moestuin en de inpandige Kas, waarmee ze gasten bewust willen laten worden van de oorsprong van producten.

Bistronomie

Bistronoom staat voor Bistronomie, oftewel eten op niveau in een informele bistrosetting. Er is geen linnen op tafel, de sfeer en de setting zijn informeel en relaxt. De zaak kent twee gedeelten: de lichte Kas met planten, groenten en een spectaculaire moswand en de huiselijke Woonkamer met de bar waar huisgemaakte barhappen, ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte botanische limonades worden geserveerd. Beide delen worden gescheiden door een haardpartij. Buiten op het sfeervolle Kazerneplein is een groot terras.

Reconnect to nature
Patron-cuisinier Jan Cees Graafland (29) werkte eerder als chef bij restaurant De Dukdalf in Woerden en wil met Bistronoom een eigentijds restaurant neerzetten met herkenbare producten. Jan Cees: “Wij willen verrassen met vernieuwende gerechten en de essentie van ingrediënten laten spreken. We hebben een eigen moestuin, zodat we onze gasten bewust kunnen laten worden van de oorsprong van producten. ‘Reconnect to nature’ staat bij ons centraal. Kwaliteit staat voorop bij de producten die we inkopen en we gebruiken natuurlijk ook veel regionale producten, want in het Groene Hart is heel veel moois te vinden. Alles wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, waardoor we makkelijk op verzoek gerechten kunnen aanpassen voor gasten met een allergie of dieetwens. Mijn chef is Jeroen Cramer, hij heeft onder meer gewerkt bij Podium Onder de Dom in Utrecht.”

Plek om te ontmoeten en te genieten
Gastvrouw Kirsten Veltkamp (25) werkte tijdens en na haar studie aan de Middelbare- en Hogere Hotelschool in de horeca en marketing. Kirsten: “Het centrale thema ‘reconnect’ is ook van toepassing op onze gasten. Bistronoom is een plek om te ontmoeten, te genieten en te beleven, met elkaar of met vrienden. We hebben de ervaren Danny van den Barselaar aangetrokken om samen met mij de bediening aan te sturen. Hij werkte eerder onder meer bij restaurant ElVi in Utrecht. De toegankelijkheid van Bistronoom uit zich ook in de wijnkaart waarop een grote keuze van flessen rond de 30 euro. De grote kelder wordt in de toekomst geschikt gemaakt als ruimte voor private dining, feesten, partijen, vergaderingen en wijnkelder.”

Gegevens
Bistronoom opent de deuren op zaterdag 16 juli 2016. Bistronoom is geopend van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur voor borrel en diner. Prijsindicatie: driegangen keuzemenu 33 euro, zevengangen voor 55 euro.

Woerden ligt in het Groene Hart, direct aan de A12. Bistronoom is zowel per trein als per auto goed bereikbaar. Parkeren op straat of in parkeergarage Castellum op 2 minuten lopen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: