Croque Madame

1 januari 2016 | Jorien Slager

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie!

Ingrediënten

2 grote stokbroden
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 milliliter melk
Snufje nootmuskaat
100 gram Emmentaler kaas, in plakken
100 gram Gruyère, vers geraspt
175 gram (been)ham
6 eieren
1 eetlepel dungesneden bieslook of fijngehakte platte peterselie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak bechamelsaus door boter in een pannetje te verwarmen. Roer de bloem erdoor. Klop op met een garde tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Haal de saus van het vuur en zet apart. Snijd de bovenkant van de stokbroden in de lengte eruit. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de bechamelsaus over de stokbroden. Verdeel daarna de plakjes Emmentaler over de stokbroden. Leg de plakjes ham bovenop de Emmentaler. Strooi de Gruyère kaas over de ham. Druk met de bolle kant van een lepel 6 kuiltjes in de stokbroden (3 kuiltjes per stokbrood). Tik de eieren stuk en verdeel deze over de kuiltjes. Breng de stokbroden op smaak met peper en een beetje zout. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en maak daarna af met bieslook en peterselie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Events Rotterdam
Atoll Rotterdam viert haar 10-jarig jubileum met een 3-daags verjaardagsfeest

Na een filmpje bij de Pathé even een balletje slaan of een drankje nuttigen? Menig Rotterdammer kan beamen dat Atoll de perfecte uitvalbasis is voor een compleet avondje uit. De loungeclub is inmiddels uitgegroeid tot een Rotterdams begrip. En dat kan ook niet anders, want Atoll bestaat dit j...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Drinks Cocktails Events
Helder Fortes Silva wint cocktailwedstrijd Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk. Het ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: