Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

23 mei 2016 |
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite<

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in
De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden Mike ten Buren van Brasserie de Serre in Groesbreek en Hao-En Looi van Gracy's in Rotterdam. De jury bestond uit Rob Marcelissen van Lunchroom Smaak in Rijen en tevens winnaar van het Lekkerste Lunchroombroodje 2013, Jord Althuizen van The Rough Kitchen en Edwin van Gent, culinair adviseur Unilever Food Solutions.

Foto (v.l.n.r.): de vier winnaars Mike ten Buren, Ralph van Dongen, Hao-En Looi en Kees Visser

Verrast
Van Dongen is blij met zijn overwinning. "Ik heb al vaker meegedaan aan wedstrijden, onder andere aan 'Het Lekkerste Broodje' tijdens de Horecava in 2014. Destijds ben ik met dit broodje 2e geworden, dus het is geweldig om nu de overwinning te behalen." De prijs, 5000 marketingbudget, wil Lunchroom Nagelkerke vooral investeren in een nieuwe zaak in Roosendaal genaamd Maddy's die 1 juni zijn deuren opent. Deze zaak gaat zich vooral richten op high tea, ijs en gebak.

Over broodje 4G
Het broodje bestaat uit 4 'G's; geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is uiteraard ook een verwijzing naar het 4G internet. Het is een mueslibroodje waarin walnootjes, gedroogd fruit en gerookt spek zijn meegebakken. Het broodje wordt besmeerd met rode bieten mayonaise en belegd met pittige Bettine geitenkaas waarna het broodje in de oven gaat. Daarna wordt het broodje belegd met drie soorten bietjes, die gemarineerd zijn in het zoet-zuur. Het broodje is verder belegd met Hellmann's mayonaise, aangemaakte frisee en rode bieten sla, een paddenstoeltje van geit en Hellmann's roomkaas. Het broodje komt uit eigen bakkerij, bevat dagverse groentjes van lokale telers en geitenkaas uit Etten-leur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: