Pulitzer’s Bar verwelkomt beste cocktailbar ter wereld

25 oktober 2017 | Roy Spijker

Pulitzer’s Bar, de klassieke art-deco hotelbar in het elegante Pulitzer Amsterdam, kondigt een take-over aan van ’s werelds beste cocktailbar (Tales of the Cocktail 2017) Dandelyan op 9 en 10 november 2017.

Het gedreven team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers hotel aan de oevers van de Thames in Londen, serveert gedurende twee dagen cocktails van het huidige en voormalige menu. Het speciaal ontworpen menu vol exotische smaken en onverwachte combinaties en de door Dandelyan gekozen muzieklijst maken de pop-up ervaring compleet.

Voor deze twee dagen vliegt Dandelyan een team van drie naar Amsterdam, waaronder Alex Lawrence - Head Bartender Dandelyan en James Wheeler - Assistant General Manager Dandelyan. Een van de meest prominente spelers in de bartending scene van Amsterdam, Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, assisteert deze dagen om Dandelyan tot leven te brengen in de Nederlandse hoofdstad.

Zowel hotelgasten als bezoekers van de bar krijgen de kans om het eenmalige menu te ervaren met drankjes als ‘Evil Manhattan’, ‘Natural Born Gatherer’ en ‘Pinnacle Point Fizz’.

James Wheeler vertelt, ”We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking; het team van Dandelyan is echt dol op Amsterdam en Pulitzer Amsterdam was absoluut de voor de hand liggende keuze om een take-over te doen. De bar heeft een soortgelijke sfeervolle en elegante setting, en hetzelfde karakter als die van Dandelyan. We hebben een menu samengesteld met drankjes van zowel het huidige als voormalige menu om Dandelyan’s signature cocktails naar deze bruisende Europese stad te brengen.”

Het interieur van Pulitzer’s Bar en Dandelyan (onder leiding van Tom Dixon) zijn beide door de designer Jacu Strauss ontworpen.

De Dandelyan take-over is open voor publiek op:

Donderdag 9 november 18:00 – 01:00

Vrijdag 10 november 18:00 – 02:00

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: