Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails.

In de woorden van Hemingway; “Laat de kerken, overheidsgebouwen of pleinen links liggen, voor de echte lokale ervaring breng je de nacht door in de kroegen van de stad.”

De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle 'The Old Man and the Sea' (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van de welbekende hotelbar.

Hoofdbartender

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Het cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – 'A Farewell to Arms' – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter.

'The Lost Generation' categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20.

De laatste categorie – 'The Old Man and the Sea' – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan:

Love Letter Cobbler – 'A Farewell to Arms' - €13

Een mix van sterke dranken, gemalen ijs en fruit. De “Cobbler” dankt zijn naam aan de “cobbles” van ijs waar het origineel uit bestaat. De “Love Letter” refereert naar een brief die Hemingway kreeg van zijn geliefde Agnes.

Fino Sherry met ingetrokken Rozen, Pekoe Jasmijn, Meloen puree, Peychaud’s

Expat Sazerac – 'The Lost Generation' – €21

Een non-traditionele Sazerac cocktail waarbij de ingrediënten uit Noord-Amerika en Europa zijn gehaald, vandaar de naam “expat”.

Pistache Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten Karamel siroop, Peychaud’s, gezouten Absinth

El Comandante – 'The Old Man and the Sea' - €18

El Presidente is een klassieke Cubaanse cocktail die voor het eerst verscheen in 1924 in Manual del Cantinero (een Cubaans cocktailboek). El Comandante is de moderne twist van Pulitzer’s Bar op het klassieke drankje.

Zacapa 23, William George, Muskaatwijn, Sinaasappel Bitters, Gekruid siroop

Pulitzer’s Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijke service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer’s Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: