Pulitzer's Bar introduceert Ernest Hemingway cocktailmenu

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Met de nieuwe cocktail collectie neemt de bar je mee van Italiaanse aperitieven tot vergeten cocktailklassiekers en zwoele Cubaanse cocktails.

In de woorden van Hemingway; “Laat de kerken, overheidsgebouwen of pleinen links liggen, voor de echte lokale ervaring breng je de nacht door in de kroegen van de stad.”

De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle 'The Old Man and the Sea' (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van de welbekende hotelbar.

Hoofdbartender

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Het cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – 'A Farewell to Arms' – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter.

'The Lost Generation' categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20.

De laatste categorie – 'The Old Man and the Sea' – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan:

Love Letter Cobbler – 'A Farewell to Arms' - €13

Een mix van sterke dranken, gemalen ijs en fruit. De “Cobbler” dankt zijn naam aan de “cobbles” van ijs waar het origineel uit bestaat. De “Love Letter” refereert naar een brief die Hemingway kreeg van zijn geliefde Agnes.

Fino Sherry met ingetrokken Rozen, Pekoe Jasmijn, Meloen puree, Peychaud’s

Expat Sazerac – 'The Lost Generation' – €21

Een non-traditionele Sazerac cocktail waarbij de ingrediënten uit Noord-Amerika en Europa zijn gehaald, vandaar de naam “expat”.

Pistache Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten Karamel siroop, Peychaud’s, gezouten Absinth

El Comandante – 'The Old Man and the Sea' - €18

El Presidente is een klassieke Cubaanse cocktail die voor het eerst verscheen in 1924 in Manual del Cantinero (een Cubaans cocktailboek). El Comandante is de moderne twist van Pulitzer’s Bar op het klassieke drankje.

Zacapa 23, William George, Muskaatwijn, Sinaasappel Bitters, Gekruid siroop

Pulitzer’s Bar is een tijdloze hotelbar die perfect het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden en bevindt zich op de Amsterdamse Keizersgracht. De combinatie van persoonlijke service, unieke cocktail creaties en een eigentijds design, maken Pulitzer’s Bar de ideale schuilplaats om de drukte van de stad te ontvluchten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Bier Events Brouwerijen
Koningin Máxima bij 300ste jubileum brouwerij Bavaria

Op donderdagmiddag 28 maart 2019 brengt Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan brouwerij Bavaria in Lieshout, die dit jaar 300 jaar bestaat. Tijdens het bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door de brouwerij, met onder andere aandacht voor de rijke familiehistorie, de d...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Awards Café Bier
Hotel Café De Kroon wint Gouden Fust 2018

Hotel Café Restaurant de Kroon heeft het Gouden Fust 2018 gewonnen en mag zich een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noemen. De Kroon "blinkt uit in de kwaliteit van gastheerschap, service en bierbehandeling", aldus het juryrapport. Ondernemersechtparen Baaij en De Looff, ...

Opening Restaurant
Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel universiteiten in de VS een begrip is. Naast het hip-ogende Jazzmans is er ook ruimte voor een zelfbedieningsrestaurant en heel veel zitplekken. De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: