Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

3 mei 2016
Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

Het is er weer: het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw dat huist in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk. Met dit keer
nog meer te proeven dan voorheen, want de keuken zal deze zomer verzorgd worden door verschillende mobiele keukens uit alle windstreken. Dat betekent dat er altijd iets nieuws te proeven is bij De Swarte Leeuw. Daarnaast is de bierkaart flink uitgebreid met tal van bijzondere bieren. De Swarte Leeuw serveert zijn lekkernijen zowel binnen als buiten op het riante terras.

*Mobiele keukens*
Het is altijd een beetje een verrassing wat er op het menu staat bij De Swarte Leeuw. De kaart van kleine gerechten is er altijd, maar de lunch en het diner worden regelmatig verzorgd door een mobiele keuken. En dus staan er de ene keer culi hamburgers op het menu en de andere keer Thaise curry of mosselen van A La Plancha. Op de "Facebookpagina":https://www.facebook.com/deswarteleeuw/?fref=ts van De Swarte Leeuw is te vinden welke gepassioneerde kok zijn culinaire camper voor de deur van de kerk parkeert. Overigens is het sowieso verstandig om die pagina even te checken, want De Swarte Leeuw is vrijwel altijd geopend, maar houdt wel rekening met de programmering van de kerk. Bij speciale diensten kan het zijn dat De Swarte Leeuw gesloten is.

*Kerkelijke bieren*
De Swarte Leeuw is vernoemd naar een Rotterdamse brouwerij, waarvan de oprichter Dirck Pesser in de kerk begraven ligt. De brouwerij is er allang niet meer, maar de geest van Dirck is nog aanwezig in de vorm van een uitgebreide bierkaart met daarop verschillende ambachtelijk gebrouwen abdijbieren zoals St Bernardus en Corsendonk Pater. Op verzoek van de beiaardier van de Laurenskerk is er ook een speciaal beiaardbier van Broeder Jacob op de kaart opgenomen. Naast abdijbieren zijn speciale pilseners op de kaart te vinden. Bierliefhebbers zitten dus goed bij De Swarte Leeuw, maar gasten kunnen er ook terecht voor een mooi glas wijn of een goede kop koffie met een stuk citroencake of een punt appeltaart van Uit Grootmoeders Keuken.

~Christel Tuin~



Overig nieuws