Pompoenstamppot

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Pompoenstamppot

Ingrediënten (voor 2 personen)

250 g rookworst
1 citroen
750 g pompoen
1 krop ijsbergsla, in reepjes
125 g rijst 
125 ml melk
3 el bieslook, fijngehakt
2 el kruidenboter
zout en peper

Bereiding

Was de citroen en rasp de schil fijn. Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd deze in blokjes. Kook de rijst. Kook de pompoen met de rookworst tot de pompoen gaar is. Giet de rijst af en laat deze afgedekt staan. Verwarm de melk met citroenrasp. Giet de pompoen af en stamp met warme melk tot er puree ontstaat. Schep de rijst en bieslook door de pompoenpuree. Snijd de rookworst in plakken. Breng de pompoenstamppot op smaak met kruidenboter, zout en peper. Schep de ijsbergsla door de stamppot en verdeel deze met plakken rookworst over twee borden.

Overig nieuws