'Poepbacterie in ijskoffie Britse Starbucks'

29 juni 2017 | Roy Spijker

De ijskoffie van Starbucks in Groot Brittannië kan zijn besmet met de E. coli-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek van de BBC. De bacterie is afkomstig uit ontlasting.

Op verschillende plekken in Groot Brittannië heeft de BBC met het consumentenprogramma Watchdog steekproeven gedaan bij koffiezaken. Bij drie van de tien ketens van Starbucks werd de E. coli-bacterie aangetroffen. Ook bij twee andere koffieketens, Costa en Nero, is de bacterie gevonden in de ijskoffie.

Via een woordvoerder liet Starbucks aan het programma weten dat het bedrijf hygiëne zeer serieus neemt. De koffieketen is naar aanleiding van de tv-uitzending een eigen onderzoek gestart. Costa en Nero hebben dezelfde maatregelen genomen. 

Voedselvergiftiging
De E. Coli-bacterie kan in eten en drinken voedselvergiftiging veroorzaken. Bij mensen met een verzwakt afweersysteem kan dit fataal worden. De bacterie kan voorkomen in eten dat niet voldoende is verhit of als de hygiëne slecht is. Het is daarom altijd zaak om goed je handen te wasen ná een toiletbezoek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: