PINT opent bockbierseizoen

27 september 2012
PINT opent bockbierseizoen

Op de eerste herfstdag van dit jaar werd het bockseizoen officieel geopend door biervereniging PINT. Nederlandse Brouwers openen het seizoen pas officieel op 1 oktober.

*Onderlinge afspraak*
Bockbier is verkrijgbaar in de periode oktober tot en met februari waarbij de piek van het seizoen in oktober en november ligt. De grote brouwerijen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Brouwers hebben afgesproken dat het bockbier op de eerste maandag van oktober op de markt mag worden gebracht. Dit jaar is dat op maandag 1 oktober.

*Eerste herfstdag*
Aangezien niet alle brouwerijen zijn aangesloten bij de Nederlandse Brouwers, gaan andere, kleinere brouwerijen soms tegen deze regel in en komen dan net iets eerder op de markt. Uit de peiling van PINT blijkt dat bierdrinkers graag eerder hun bockbier willen drinken. PINT heeft daarom op de eerste herfstdag, 21 september, het bockseizoen al geopend.

*Traditie in ere*
Jeroen Carol-Visser is voorzitter van PINT: "Bockbier is het Nederlandse seizoensbier bij uitstek. Het is een mooie traditie die in ere moet worden gehouden. Vrijwel alle brouwerijen in Nederland, en dat zijn er meer dan 120 op dit moment, hebben een bockbier in hun assortiment. Bockbier is in de loop der jaren steeds meer verbonden geraakt met het herfstseizoen. Daarom is het niet vreemd dat bierconsumenten dit ook willen drinken als de herfst begint."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws