Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend

27 augustus 2014
Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend

Afgelopen donderdag is Pinchobar De Zwarte Vosch aan de Oudegracht 48 in Utrecht geopend. De Zwarte Vosch is een bar waarbij je, net als in Noord-Spanje, vanuit de vitrine op de bar pincho’s kunt uitkiezen die
je direct meekrijgt. Een pincho is een luxe hapje met een prikkertje erin. Pincho is afgeleid van het Spaanse woord ‘picar’ wat prikken betekent. Je ‘prikt’ dus letterlijk samen van de gerechtjes. Daarnaast staan er op de kaart ‘raciones’ dat zijn kleine gerechtjes om te delen. In Spanje is het alom bekende motto ‘samen eten’, zo ook bij De Zwarte Vosch.

*Spaanse keukenbrigade*
De Zwarte Vosch heeft een volledig Spaanse keukenbrigade en werkt nauw samen met diverse authentiek Spaanse importeurs voor de pinchos en de raciones, de wijnen, de cava’s en de verschillende Spaanse bieren die geschonken worden. Alles is dus seizoensgebonden, puur, eerlijk en authentiek Spaans.

*Liefde voor Spanje*
De eigenaar, tevens ook eigenaar van naastgelegen vergaderlocatie De Witte Vosch, wilde zijn liefde voor Spanje combineren met een moderne bar in een monumentaal pand, een spannende combinatie en het beste van twee werelden. Naast de meer traditionele Spaanse restaurants is er dus nu ook een moderne variant in Utrecht, zoals ze ook in Madrid en Barcelona te vinden zijn.

"*Meer lezen over de Spaanse keuken? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=spaans&x=zoeken

~Christel Tuin~


Overig nieuws