Pikanteltjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Pikanteltjes

Ingrediënten

8 sneetjes oud wit- of bruinbrood
1 citroen
1 ei
1/4 liter melk
100 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
versgemalen peper
nootmuskaat
vloeibare margarine

Bereiding

Rasp de gele schil van de citroen. Klop in een ondiepe schaal het ei met de melk los. Roer de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Italiaanse kruiden en één eetlepel bieslook erdoor. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat naar smaak toe. Snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel. Laat ze zo ca. 5-10 minuten liggen en bak ze in 3 minuten mooi goudbruin en gaar. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.

Overig nieuws