Pathé lanceert nieuw horecaconcept Charlie’s Rotterdam

22 november 2016 | Jorien Slager

Op dinsdag 13 december 2016 opent Pathé officieel de deuren van het nieuwe horecaconcept Charlie’s Rotterdam aan het Schouwburgplein. De herontwikkeling van het stationsgebied en de omgeving van het Schouwburgplein in Rotterdam bood een uitgelezen kans om Pathé Schouwburgplein een upgrade te geven. De bioscoop breidt uit met een zelfstandig ‘fast casual’ restaurant dat zich richt op gasten uit de omgeving en de bioscoopbezoekers. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond kan men hier terecht voor koffie, lunch, snacks, borrel en diner.

Schouwburgplein in revisie

De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Het oorspronkelijke bioscooppand, ontworpen door Koen van Velsen architecten, werd opnieuw door het architectenbureau onder handen genomen en kreeg een aanbouw aan de achterzijde van het pand, het Schouwburgplein, waarin Charlie’s Rotterdam is gevestigd. “Er is een nieuwe route ontstaan vanaf het centraal station naar het centrum die langs het pand loopt. Het Schouwburgplein wordt hiermee nog dynamischer als uitgaansgebied. We denken dat we daar met Chalie’s Rotterdam een hele mooie rol in kunnen vervullen”, aldus Bram van den Broek, Director Operations Pathé.

Urban hangout

Charlie’s Rotterdam is van ’s ochtends 10:00 uur tot einde avond geopend en biedt koffie, lunch, snacks, borrel en diner. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waaronder flammkuchen, salades en gourmet hotdogs, en zijn gedurende de hele dag te bestellen. Er wordt gewerkt met lokale producten, zoals koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin en bier van Kaapse Brouwers. Het eigentijdse interieur is casual chic. Het restaurant is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Conceptional. Dit resulteerde in een ‘urban hangout’; een verscheidenheid aan zitplaatsen, van hoog en laag zitten, community tables en flexplekken. Opvallend is de open keuken en de rode bar die dient als uitgiftepunt voor de drankjes. De neon letters en posters zijn een knipoog naar de bioscoop.

Pathé bioscopen

Pathé is het oudste bioscoopbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd 120 jaar geleden opgericht door de Franse broers Charles en Émile Pathé. Zij waren twee vooruitstrevende filmmakers die er in slaagden hun passie voor films te laten uitgroeien tot het vooraanstaande bioscoopbedrijf zoals we het vandaag de dag kennen. Pathé Schouwburgplein in Rotterdam is Pathé’s eerste zelfontwikkelde bioscooptheater in Nederland. Op dinsdag 13 december 2016 opent Charlie’s Rotterdam officieel haar deuren en beleeft Pathé Schouwburgplein opnieuw een première.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: