Pathé lanceert nieuw horecaconcept Charlie’s Rotterdam

22 november 2016 | Jorien Slager

Op dinsdag 13 december 2016 opent Pathé officieel de deuren van het nieuwe horecaconcept Charlie’s Rotterdam aan het Schouwburgplein. De herontwikkeling van het stationsgebied en de omgeving van het Schouwburgplein in Rotterdam bood een uitgelezen kans om Pathé Schouwburgplein een upgrade te geven. De bioscoop breidt uit met een zelfstandig ‘fast casual’ restaurant dat zich richt op gasten uit de omgeving en de bioscoopbezoekers. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond kan men hier terecht voor koffie, lunch, snacks, borrel en diner.

Schouwburgplein in revisie

De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Het oorspronkelijke bioscooppand, ontworpen door Koen van Velsen architecten, werd opnieuw door het architectenbureau onder handen genomen en kreeg een aanbouw aan de achterzijde van het pand, het Schouwburgplein, waarin Charlie’s Rotterdam is gevestigd. “Er is een nieuwe route ontstaan vanaf het centraal station naar het centrum die langs het pand loopt. Het Schouwburgplein wordt hiermee nog dynamischer als uitgaansgebied. We denken dat we daar met Chalie’s Rotterdam een hele mooie rol in kunnen vervullen”, aldus Bram van den Broek, Director Operations Pathé.

Urban hangout

Charlie’s Rotterdam is van ’s ochtends 10:00 uur tot einde avond geopend en biedt koffie, lunch, snacks, borrel en diner. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waaronder flammkuchen, salades en gourmet hotdogs, en zijn gedurende de hele dag te bestellen. Er wordt gewerkt met lokale producten, zoals koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin en bier van Kaapse Brouwers. Het eigentijdse interieur is casual chic. Het restaurant is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Conceptional. Dit resulteerde in een ‘urban hangout’; een verscheidenheid aan zitplaatsen, van hoog en laag zitten, community tables en flexplekken. Opvallend is de open keuken en de rode bar die dient als uitgiftepunt voor de drankjes. De neon letters en posters zijn een knipoog naar de bioscoop.

Pathé bioscopen

Pathé is het oudste bioscoopbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd 120 jaar geleden opgericht door de Franse broers Charles en Émile Pathé. Zij waren twee vooruitstrevende filmmakers die er in slaagden hun passie voor films te laten uitgroeien tot het vooraanstaande bioscoopbedrijf zoals we het vandaag de dag kennen. Pathé Schouwburgplein in Rotterdam is Pathé’s eerste zelfontwikkelde bioscooptheater in Nederland. Op dinsdag 13 december 2016 opent Charlie’s Rotterdam officieel haar deuren en beleeft Pathé Schouwburgplein opnieuw een première.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: