Horecaondernemers in training tegen overvallen

17 maart 2009
Horecaondernemers in training tegen overvallen

Twintig Oosterhoutse horecaondernemers gaan zich wapenen tegen overvallen en agressie. Ze nemen deel aan een gerichte training Overvalpreventie. De training is georganiseerd door de afdeling Oosterhout van Koninklijk Horeca Nederland in samenwerking met bureau RN Risicomanagement, zo is te lezen in BN de Stem.

Bas Hoedemakers is eigenaar van horecazaak Merlijn en is tevens voorzitter van de KHN-afdeling. "Het aantal inbraken en overvallen in Oosterhout en omgeving is ook explosief gestegen. Overvallen op St. Janneke en de pizzakoerier. Inbraken bij De Verbeelding, bij ons, bij de Pub, bij Uno Mas Diez."

Hoedemakers vervolgt: "Overvallers wenden zich steeds meer tot de horeca, omdat banken en andere instellingen steeds beter beveiligd zijn." Uit cijfers van Horeca Nederland blijkt dat vorig jaar 387 horecabedrijven zijn overvallen. Een stijging van 9 procent ten opzicht van 2007.

Bij een overval of inbraak is de financiële schade nog vaak het minst belangrijk. Kasteleins staan na een overval of reeks inbraken niet meer op hun gemak achter het buffet. Steeds is er de angst dat het weer gebeurt.

Tijdens de training die met RN Risicomanagement is opgezet, moeten de deelnemers zich bewust worden van wat een overval is, hoe een overvaller meestal te werk gaat en welke preventieve maatregelen een ondernemer kan nemen. Ook wordt besproken wat een ondernemer tijdens en na een overval moet doen. Een acteur zal een overval naspelen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/oosterhoutse-horecaondernemers-gaan-zich-wapenen-tegen-overvallen/

Overig nieuws