Minder vacatures horeca in november

12 december 2012
Minder vacatures horeca in november

Het online vacatureaanbod in de sector horeca & toerisme nam in november opnieuw af. Het aanbod daalde voor de vijfde maand op rij, sinds juni met 31 punten (-19%).

*Nederland minst welvarend*
Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. Rikke Wivel, senior director marketing van Monsterboard.nl: "Het meest recente rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek toont in het derde kwartaal een daling van 1,1 procent van de Nederlandse economie ten opzichte van het vorige kwartaal. De jaarlijkse krimp is zelfs hoger en komt uit op 1,6 procent. In vergelijking met andere Europese landen is de Nederlandse economie het minst welvarend. Dit zie je terug op de arbeidsmarkt waar de Index een algehele daling van online recruitment blijft melden."

*Alle sectoren*
Het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector nam de afgelopen twaalf maanden met 23 punten flink af, een daling van 15 procent. In november daalde het aanbod licht met 4 punten. Vergeleken met twaalf maanden geleden daalde het vacatureaanbod in bijna alle sectoren.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws