Ook BBB Maastricht gaat dit jaar niet door

1 september 2020 | Thijs Jacobs

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de verwachtingen waren hooggespannen. Nog nooit eerder waren de plannen zo veelzijdig en nog nooit eerder was het belang van de beurs zo groot.

De horecasector, die zo hard getroffen wordt door corona, heeft meer dan ooit behoefte aan positiviteit, aan elkaar ontmoeten en aan inspiratie. Toch bleken de onzekerheden rondom Covid-19 te groot om de kwaliteit waar BBB Maastricht voor staat dit jaar te kunnen garanderen. BBB Maastricht 2020 vindt om die reden plaats op 11, 12 en 13 oktober 2021.

Al meer dan 65 jaar is BBB Maastricht dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit alle segmenten. Naast een groot deelnemersveld, presenteerde de beurs dit jaar een zeer gevarieerd en interactief programma aan presentaties, proeverijen, workshops, kook-, barista, -en bartenderwedstrijden en netwerkmogelijkheden. Het Covid-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden, volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Toch heeft de directie van MECC Maastricht in samenspraak met het team BBB Maastricht en belangrijke stakeholders besloten de beurs te verplaatsen naar 2021.

Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht: "Het programma stond als een huis, maar hoe graag we ook willen doorgaan en hoe hard we het ook geprobeerd hebben, gebleken is dat de aanhoudende onzekerheid en de emotie die corona met zich meebrengt op dit moment helaas onoverbrugbaar is. Het BBB team heeft zich enorm ingezet om een succesvolle én veilige beurs neer te zetten en het is dan ook een grote teleurstelling om nu deze moeilijke beslissing te moeten nemen."

BBB gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemers – en toeleveranciers en zal zich ook komende periode inzetten om het succes van de horecasector te vergroten door het organiseren van kleinschalige evenementen. Nadere details hierover zullen op korte termijn bekend gemaakt worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: