NVWA controleert op 29 en 30 april

26 april 2013 |
NVWA controleert op 29 en 30 april

Tientallen inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren op 29 en 30 april inspecties uit op voedselbereiding tijdens oranjemarkten. Vorig jaar
bleek dat 50 procent van de straatverkopers hun producten niet op orde had.

Schoon keukengerei
De inspecteurs letten op de algemene hygiëne bij het bereiden van voedsel en kijken of etenswaren op de juiste temperatuur worden bewaard. Ook controleren ze of het keukengerei schoon is. Vooral de locaties waar het bereiden van voedsel niet onder leiding staat van professionele bereiders, zoals straatverkopers op de Koninginnedagmarkten en evenementen, kunnen een inspectie verwachten.

Boetes in 2012
In 2012 werden er 62 waarschuwingen gegeven aan verkopers van etenswaren. Deze verkopers moesten onder toezicht van de inspecteurs de producten in de koeling leggen of verder verhitten. Voor 23 ernstige overtredingen zijn boetes uitgedeeld tussen 525 en 1050 euro. Deze straatverkopers moesten hun ongekoelde eten weeggooien. In elf gevallen gingen inspecteurs over tot het onverkoopbaar maken van de producten door er een blauwe kleurstof overheen te spuiten.

Op de website van de NVWA kunt u zien waar een straatverkoper van voedsel op moet letten.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: