Nog een crowdfunding succes

29 mei 2015
Nog een crowdfunding succes

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten
hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen.

*Andere tijd, andere aanpak*
Huis ter West is een initiatief van ondernemer en designer Manfred Pelgrim. Geïnspireerd door het Franse MerciMerci, verbouwde hij de afgelopen maanden het vervallen baanwachtershuis tot een moderne stationskiosk met grand café/restaurant. Design in combinatie met het grote genieten. Pelgrim: "Deze tijd heeft een andere aanpak nodig. Uitgaan en winkelen moeten vooral een verrassende beleving zijn."

*Interieur te koop*
En verrassend is het, als je niet alleen je maaltijd, maar ook je bord of designstoel kunt kopen en mee naar huis kunt nemen. Voor de voorraad en inventaris is nog € 130.000,- nodig die via het huidige crowdfundingproject bij crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl opgehaald wordt. Inmiddels zijn er meer dan 160 bekenden en onbekenden die hebben meegeïnvesteerd in dit project en is het project voor meer dan 80% volgeschreven.

*Rendement*
Pelgrim: “Crowdfunding was een bewuste keuze en past ook geheel bij deze tijd. Mensen worden graag betrokken bij nieuwe ideeën en krijgen er naast een rendement van 8% ook nog iets persoonlijks voor terug zoals een proeverij of interieuradvies. Het is fantastisch om daadwerkelijk te zien dat mensen geloven in je idee. En voor de mensen zelf is het erg leuk om met eigen ogen te kunnen zien wat er met hun investering gebeurt. Meedoen kan nog steeds en iedereen is welkom bij de opening!”

*Over Huis ter West*
Huis ter West wordt een sfeervolle, onderscheidende plek waar je kunt eten, drinken en winkelen. Het is een moderne interpretatie van een stationskiosk in combinatie met een restaurant. De historie zal een belangrijke rol spelen in de totale beleving. Een verwijzing naar het station en de spoorwegen zal verweven worden in de huisstijl en assortiment. Iedere dag van de week kun je er terecht; van koffie en een broodje voor in de trein tot een lunch of diner in het restaurant. Toegankelijk, gezellig, gemakkelijk, betaalbaar en bereikbaar.

Overig nieuws