Nog een crowdfunding succes

29 mei 2015 |
Nog een crowdfunding succes

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten
hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen.

Andere tijd, andere aanpak
Huis ter West is een initiatief van ondernemer en designer Manfred Pelgrim. Geïnspireerd door het Franse MerciMerci, verbouwde hij de afgelopen maanden het vervallen baanwachtershuis tot een moderne stationskiosk met grand café/restaurant. Design in combinatie met het grote genieten. Pelgrim: "Deze tijd heeft een andere aanpak nodig. Uitgaan en winkelen moeten vooral een verrassende beleving zijn."

Interieur te koop
En verrassend is het, als je niet alleen je maaltijd, maar ook je bord of designstoel kunt kopen en mee naar huis kunt nemen. Voor de voorraad en inventaris is nog € 130.000,- nodig die via het huidige crowdfundingproject bij crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl opgehaald wordt. Inmiddels zijn er meer dan 160 bekenden en onbekenden die hebben meegeïnvesteerd in dit project en is het project voor meer dan 80% volgeschreven.

Rendement
Pelgrim: “Crowdfunding was een bewuste keuze en past ook geheel bij deze tijd. Mensen worden graag betrokken bij nieuwe ideeën en krijgen er naast een rendement van 8% ook nog iets persoonlijks voor terug zoals een proeverij of interieuradvies. Het is fantastisch om daadwerkelijk te zien dat mensen geloven in je idee. En voor de mensen zelf is het erg leuk om met eigen ogen te kunnen zien wat er met hun investering gebeurt. Meedoen kan nog steeds en iedereen is welkom bij de opening!”

Over Huis ter West
Huis ter West wordt een sfeervolle, onderscheidende plek waar je kunt eten, drinken en winkelen. Het is een moderne interpretatie van een stationskiosk in combinatie met een restaurant. De historie zal een belangrijke rol spelen in de totale beleving. Een verwijzing naar het station en de spoorwegen zal verweven worden in de huisstijl en assortiment. Iedere dag van de week kun je er terecht; van koffie en een broodje voor in de trein tot een lunch of diner in het restaurant. Toegankelijk, gezellig, gemakkelijk, betaalbaar en bereikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: