Nieuwste editie van De Caf�Krant

19 december 2013 |
<

De allernieuwste editie van De CafĂ©Krant is weer verschenen. Liever online lezen? Dat kan ook! Download het blad gratis. In de nieuwste editie vertelt Jeroen de Vries van cafĂ© ’t Vaatje in Groningen over zijn studentencafĂ©. Met de aankomende leeftijdsverhoging naar achttien jaar voor het kopen van alcohol, in januari 2014, wordt handhaving van de wet moeilijker. Hoe gaat de ondernemer daar mee om? Lees het interview in De CafĂ©Krant.

“Toch blij dat we klein zijn”
Al zestien jaar is Jeroen de Vries eigenaar van cafĂ© ’t Vaatje in de Poelestraat in Groningen. Door het hele cafĂ© hangen de bordjes met aanbiedingen voor de kannetjes. Vooral het bord met de ‘paardenkut’ trekt de aandacht. De Vries lachend: “Dit is een mix van apfelkorn met Spa Rood. De studenten hebben de drank deze naam gegeven. Inmiddels wordt het ook besteld als een ‘pk-tje’.” Meer lezen over de kannetjes en over de ondernemer? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.

Jeroen de Vries

De CaféBizz
Niet afhankelijk zijn van één brouwer. Dat is de insteek van De CaféBizz die in de nieuwste editie van De CafeKrant is gepubliceerd. In de rubriek CaféBizz leest u over verschillende (business)casussen waarbij KHN één-op-één advies levert aan een horecaondernemer. Deze keer: ongebonden door een eigen biertapinstallatie. Erik Derksen is samen met Bob Gijsberts eigenaar van het goedlopende café-restaurant Buurten in Utrecht. Samen met zijn compagnon start hij juni 2014 in dezelfde stad een nieuwe vestiging van Buurten. De tweede vestiging zal op veel vlakken gelijkenis vertonen met de eerste zaak, maar één ding pakken ze totaal anders aan: de inkoop van het bier. Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant.


Cocktails en sterk
In het ondernemersartikel over cocktails vertelt Nick Jongbloed (24), mixologist en mede-eigenaar van MINT Dinner & Drinks in Waalwijk over bartenden. “Bartenden is geen bijbaantje meer maar een echt vak. Daardoor verbetert de algehele kwaliteit van de bar. Er wordt rekening gehouden met ieder aspect van het drankje dat geserveerd wordt, van glaswerk tot ingrediĂ«nten." Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.


Vaste rubrieken
Uiteraard zijn er de vaste rubrieken zoals Kort Nieuws. Hierin ziet u de nieuwste producten van topleveranciers voorbij komen. Heeft u een uniek product dat een plek verdiend in deze rubriek en daarmee onder de ogen komt van alle caféondernemers in Nederland? Neem dan contact op met "Thijs Jacobs"
Download gratis!
Benieuwd naar de nieuwste editie? Download gratis het exemplaar online!
Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: