Nieuwste editie van De Caf�Krant

19 december 2013 |
<

De allernieuwste editie van De CafĂ©Krant is weer verschenen. Liever online lezen? Dat kan ook! Download het blad gratis. In de nieuwste editie vertelt Jeroen de Vries van cafĂ© ’t Vaatje in Groningen over zijn studentencafĂ©. Met de aankomende leeftijdsverhoging naar achttien jaar voor het kopen van alcohol, in januari 2014, wordt handhaving van de wet moeilijker. Hoe gaat de ondernemer daar mee om? Lees het interview in De CafĂ©Krant.

“Toch blij dat we klein zijn”
Al zestien jaar is Jeroen de Vries eigenaar van cafĂ© ’t Vaatje in de Poelestraat in Groningen. Door het hele cafĂ© hangen de bordjes met aanbiedingen voor de kannetjes. Vooral het bord met de ‘paardenkut’ trekt de aandacht. De Vries lachend: “Dit is een mix van apfelkorn met Spa Rood. De studenten hebben de drank deze naam gegeven. Inmiddels wordt het ook besteld als een ‘pk-tje’.” Meer lezen over de kannetjes en over de ondernemer? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.

Jeroen de Vries

De CaféBizz
Niet afhankelijk zijn van één brouwer. Dat is de insteek van De CaféBizz die in de nieuwste editie van De CafeKrant is gepubliceerd. In de rubriek CaféBizz leest u over verschillende (business)casussen waarbij KHN één-op-één advies levert aan een horecaondernemer. Deze keer: ongebonden door een eigen biertapinstallatie. Erik Derksen is samen met Bob Gijsberts eigenaar van het goedlopende café-restaurant Buurten in Utrecht. Samen met zijn compagnon start hij juni 2014 in dezelfde stad een nieuwe vestiging van Buurten. De tweede vestiging zal op veel vlakken gelijkenis vertonen met de eerste zaak, maar één ding pakken ze totaal anders aan: de inkoop van het bier. Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant.


Cocktails en sterk
In het ondernemersartikel over cocktails vertelt Nick Jongbloed (24), mixologist en mede-eigenaar van MINT Dinner & Drinks in Waalwijk over bartenden. “Bartenden is geen bijbaantje meer maar een echt vak. Daardoor verbetert de algehele kwaliteit van de bar. Er wordt rekening gehouden met ieder aspect van het drankje dat geserveerd wordt, van glaswerk tot ingrediĂ«nten." Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.


Vaste rubrieken
Uiteraard zijn er de vaste rubrieken zoals Kort Nieuws. Hierin ziet u de nieuwste producten van topleveranciers voorbij komen. Heeft u een uniek product dat een plek verdiend in deze rubriek en daarmee onder de ogen komt van alle caféondernemers in Nederland? Neem dan contact op met "Thijs Jacobs"
Download gratis!
Benieuwd naar de nieuwste editie? Download gratis het exemplaar online!
Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: