Nieuwste editie van De Caf�Krant

19 december 2013 |

De allernieuwste editie van De CafĂ©Krant is weer verschenen. Liever online lezen? Dat kan ook! Download het blad gratis. In de nieuwste editie vertelt Jeroen de Vries van cafĂ© ’t Vaatje in Groningen over zijn studentencafĂ©. Met de aankomende leeftijdsverhoging naar achttien jaar voor het kopen van alcohol, in januari 2014, wordt handhaving van de wet moeilijker. Hoe gaat de ondernemer daar mee om? Lees het interview in De CafĂ©Krant.

“Toch blij dat we klein zijn”
Al zestien jaar is Jeroen de Vries eigenaar van cafĂ© ’t Vaatje in de Poelestraat in Groningen. Door het hele cafĂ© hangen de bordjes met aanbiedingen voor de kannetjes. Vooral het bord met de ‘paardenkut’ trekt de aandacht. De Vries lachend: “Dit is een mix van apfelkorn met Spa Rood. De studenten hebben de drank deze naam gegeven. Inmiddels wordt het ook besteld als een ‘pk-tje’.” Meer lezen over de kannetjes en over de ondernemer? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.

Jeroen de Vries

De CaféBizz
Niet afhankelijk zijn van één brouwer. Dat is de insteek van De CaféBizz die in de nieuwste editie van De CafeKrant is gepubliceerd. In de rubriek CaféBizz leest u over verschillende (business)casussen waarbij KHN één-op-één advies levert aan een horecaondernemer. Deze keer: ongebonden door een eigen biertapinstallatie. Erik Derksen is samen met Bob Gijsberts eigenaar van het goedlopende café-restaurant Buurten in Utrecht. Samen met zijn compagnon start hij juni 2014 in dezelfde stad een nieuwe vestiging van Buurten. De tweede vestiging zal op veel vlakken gelijkenis vertonen met de eerste zaak, maar één ding pakken ze totaal anders aan: de inkoop van het bier. Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant.


Cocktails en sterk
In het ondernemersartikel over cocktails vertelt Nick Jongbloed (24), mixologist en mede-eigenaar van MINT Dinner & Drinks in Waalwijk over bartenden. “Bartenden is geen bijbaantje meer maar een echt vak. Daardoor verbetert de algehele kwaliteit van de bar. Er wordt rekening gehouden met ieder aspect van het drankje dat geserveerd wordt, van glaswerk tot ingrediĂ«nten." Meer lezen? Download gratis de nieuwste editie van De CafĂ©Krant.


Vaste rubrieken
Uiteraard zijn er de vaste rubrieken zoals Kort Nieuws. Hierin ziet u de nieuwste producten van topleveranciers voorbij komen. Heeft u een uniek product dat een plek verdiend in deze rubriek en daarmee onder de ogen komt van alle caféondernemers in Nederland? Neem dan contact op met "Thijs Jacobs"
Download gratis!
Benieuwd naar de nieuwste editie? Download gratis het exemplaar online!
Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: