Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

12 december 2019 | Thijs Jacobs

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen, de gast kan er ook uitgebreid ontbijten, lunchen of borrelen. De zaak verandert met de dag en behoeftes van de gasten mee.

Toevluchtsoord

De naam verwijst naar de straat waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils. Deze stijlvolle kantine moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen. Het interieur is een knipoog naar de jaren '30 met een rauw Rotterdams randje en zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt. Mooie messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. “We hebben enorm veel aandacht aan het interieur besteed”, zegt mede-eigenaar Kim Riekwel. “Zo komt de antieke koelkast uit begin vorige eeuw, zijn de stoelen en de leestafel afkomstig van Vivre Interieur Authentique uit Nijmegen en haalden we de wandkast bij DASNICE uit Antwerpen. “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en heel stijlvol zijn.”

Internationale keuken

De keuken wordt gerund door chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien. De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Zoals een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen mole of steak tartaar met pastinaak en een koffie/paddenstoelen mayonaise. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met prachtige gerechten die de gast doen watertanden. Denk aan eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami, eventueel aangevuld met Kimchi of een doperwtenspread. Natuurlijk ontbreken ook de borrelhapjes niet op het menu en kun je hier terecht voor overheerlijke boquerones, een selectie Hollandse kazen of burrata.

Support your locals

In samenwerking met Man Met Bril Koffie werd een koffie speciaal voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart zijn verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers te vinden. Maar niet alleen voor de koffie en het bier wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, ook het biologische vlees en de kazen komen uit de regio. Opvallend zijn de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en ook een aantal signature cocktails zijn in blik verkrijgbaar zodat je op ieder moment van de dag je je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: