Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

25 juni 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit.

Een plek voor de Amsterdammer

Hotel Casa 400 blijft vernieuwen om zichzelf te onderscheiden in de Amsterdamse hotelmarkt. Nog geen twee jaar geleden heeft het hotel East57 geopend, een combinatie van koffiebar, deli/winkel, restaurant e?n wijnbar, en nu volgt een dakterras. Nest is niet alleen geopend voor hotelgasten maar vooral ook voor Amsterdammers.

Een stadstuin hoog boven “druk” Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van NEST geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde hotelschoolstudenten hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Als je NEST op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is komt er weer wat nieuws, zo blijven de gerechten afwisselend.

Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een “picknickgevoel”. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen maar kun je ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

NEST is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: