Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

25 juni 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit.

Een plek voor de Amsterdammer

Hotel Casa 400 blijft vernieuwen om zichzelf te onderscheiden in de Amsterdamse hotelmarkt. Nog geen twee jaar geleden heeft het hotel East57 geopend, een combinatie van koffiebar, deli/winkel, restaurant e?n wijnbar, en nu volgt een dakterras. Nest is niet alleen geopend voor hotelgasten maar vooral ook voor Amsterdammers.

Een stadstuin hoog boven “druk” Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van NEST geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde hotelschoolstudenten hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Als je NEST op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is komt er weer wat nieuws, zo blijven de gerechten afwisselend.

Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een “picknickgevoel”. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen maar kun je ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

NEST is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca stemt deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De CaféKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderne ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Interview Longread
Een blikje cola drinken op het eigen terras, direct een boete

Café-eigenaresse Tessa Hassing werd afgelopen zaterdag geconfronteerd met een ijverige boa. Nietsvermoedend trok zij op haar eigen terras van Café Tess in het centrum van Heerlen een blikje cola open, waarna ze door een opsporingsambtenaar werd aangesproken. “Het wordt een heel v ...

Themamaand energie
Alles over energielabels en keurmerken

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Achtergronden
4 jaar geleden in De CaféKrant: Khalid Oubaha

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2017. We bezochten Khalid Oubaha, de su ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: