Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

25 juni 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit.

Een plek voor de Amsterdammer

Hotel Casa 400 blijft vernieuwen om zichzelf te onderscheiden in de Amsterdamse hotelmarkt. Nog geen twee jaar geleden heeft het hotel East57 geopend, een combinatie van koffiebar, deli/winkel, restaurant e?n wijnbar, en nu volgt een dakterras. Nest is niet alleen geopend voor hotelgasten maar vooral ook voor Amsterdammers.

Een stadstuin hoog boven “druk” Amsterdam waar iedereen zijn eigen plek kan opzoeken is het uitgangspunt van NEST geweest. Samen met De Dakdokters en GrownDown Town is dit uiteindelijk gerealiseerd. Twee net afgestudeerde hotelschoolstudenten hebben de dagelijkse leiding over het terras en zorgen voor een Amsterdamse sfeer.

Groenten en kruiden uit eigen tuin

Als je NEST op komt lopen vergeet je meteen de drukte van de stad en sta je letterlijk tussen het groen. Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten, de limo’s en cocktails gebruikt. Als er geoogst is komt er weer wat nieuws, zo blijven de gerechten afwisselend.

Het eten is eenvoudig maar lekker en heeft een “picknickgevoel”. Ontbijt met een powerrr pannenkoek, lunch met een stokkie bietenhummus en later op de middag zijn er natuurlijk bitterballen maar kun je ook kiezen voor een iets uitgebreidere hap. ’s Avonds nestel je, je in een van de zitkuilen met een Paloma in de hand kijkend naar de zonsondergang.

NEST is iedere dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur zolang het niet regent. Mocht je twijfelen dan kun je op Facebook zien of het dakterras open of gesloten is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Awards Cocktails
Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby&rsq...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: