Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring

Auteur: redactie
Opening 16 februari 2024
Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring

Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen een paar van de stads’ meest geliefde horecagelegenheden belooft deze nieuwe restobar een ongeëvenaarde ervaring te bieden aan zowel buurtbewoners als de rest van Amsterdam.

De initiatiefnemers, bekend om hun succesvolle ondernemingen in de Amsterdamse horecascene zoals Café Weber, Café Helmers en LUX, slaan de handen ineen met de creatieve geesten van Europizza & Restaurant Europa. Deze culinaire veteranen helpen met de gehele opstart van de keuken van Jacob. Zij hebben de volledige menukaart samengesteld, ontworpen en geperfectioneerd voor deze nieuwe zaak. Verwacht een modern Europese keuken met kleine en middelgrote gerechten om te delen met een goed balans in vis, vlees en plant-based gerechten. De leiding van de keuken wordt gedragen door de voormalig souschef van de gerenommeerde restaurants Coulisse en Choux, dit keer dus als chef-kok.

Het doel van deze nieuwe onderneming: om een dynamische uitgaansplek te creëren die van vroeg tot laat toegankelijk is voor vrijwel iedereen. Vanaf 09:00 uur 's ochtends zijn gasten welkom voor goede koffie, een klein ontbijtje of lunch met o.a. verse focaccia broodjes van Stadsbakkerij As. Het zonnige terras op de brug (met ruimte voor meer dan honderd gasten) is de perfecte plek voor een ontspannen middagborrel. Maar ook voor een uitgebreid diner of een avond vol cocktails kan men hier terecht. De wijnen worden verzorgd door de Wijnwinkel in de Jordaan en Troppo Giovane, en zijn er zowel goeie borrel wijnen als oranje- en natuurwijnen geselecteerd. Leuk om te vermelden: waar in bijna heel Oud-West de terrassen dagelijks om 23:00 uur dicht moeten, mag bij Jacob het gehele terras openblijven tot 01:00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag draaien er DJ’s waardoor er ook een echt uitgaansgevoel hangt tot diep in de nacht.

Deze nieuwe restobar, met een combinatie van heerlijke gerechten, een warme uitnodigende sfeer op een geweldige locatie in Amsterdam Oud-West, wordt de nieuwste 'place to be' voor iedereen die op zoek is naar een uitzonderlijke horeca-ervaring van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Overig nieuws