Nieuwe Generaal Abt proeft Abdijbier

30 juli 2018 | Thijs Jacobs

Het generaal kapittel van de norbertijnen, bijeen in Rolduc, Kerkrade, heeft gistermiddag een nieuwe Generaal Abt gekozen. Gekozen werd de 58-jarige Jos Wouters o.praem. De nieuw gekozen Abt-generaal kreeg het 5e Berne Abdijbier, de Abt-generaal Quadrupel, als eerste op spectaculaire wijze aangeboden. Jos is een man met grote pastorale ervaring én met het aansturen van een grote organisatie.

Tot 8 februari 2018 was hij 12 jaar abt van de Abdij van Averbode in België. Sinds 2006 was hij lid van het dagelijks bestuur van de orde. Binnen de kring van de Nederlandse religieuzen is Jos geen onbekende. Als Kerkjurist is hij al 2 jaar lid van de juridische commissie van de KNR. Jos volgt de afgetreden Generaal Abt Thomas Händgratinger op. Thomas heeft de leeftijd bereikt waardoor hij zijn ambt volgens de constituties moet neerleggen.

Zijn plaats in het Generalaat in Rome zal spoedig door de nieuwe Abt Generaal worden ingenomen.De Abt van Berne, Denis Hendrickx o.praem, is ingenomen met deze keuze van zijn medebroeder uit Averbode. Jos was al jaren een goede collega in het ambt en daarom heeft hij veel vertrouwen in de nabije toekomst van de nieuwe Abt Generaal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Column: Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: