Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

16 november 2015 |
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor
het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten van de sfeer, smaak, geur en het geluid van Afrika en andere continenten. De setting is groot maar sfeervol, internationaal, maar Hollands gezellig. Hier draait het niet alleen om zien en gezien worden maar juist om met vrienden en familie te genieten van een dagje uit. Yada Yada biedt een breed spectrum van indrukken: van kunst tot entertainment en van fashion tot internationale keukens. Bij Yada Yada vind je het allemaal onder één dak", aldus de foodcourt.



Verschillende snacks
Honderden mensen namen gisteren voor het eerst een kijkje in de nieuwe markt die tientallen zeer gevarieerde outlets telt. "Bezoekers kunnen er terecht voor kleding, schoenen, interieur en sieraden, allemaal gemaakt in verschillende werelddelen. Ook zijn er genoeg stands waar bezoekers kunnen proeven, zoals het versgebakken brood bij de bio bakker of bonbons bij de handmade chocolate bar. Warme snacks kunnen onder meer gegeten worden bij Meneer Temaki en bij de Rough Kitchen kunnen eters genieten van een hamburger met pulled pork. Voor de zoetekauw is er een echte Franse stand met authentieke zelfgemaakte crêpes of de boerenvla met smaak naar keuze bij Vlalala", aldus Yada Yada.




Wijnbar
Tegen de avond worden de kaarsen aangestoken en strijkt men voor het podium neer aan de tafels om te kijken naar live entertainment en te genieten van een welverdiend drankje. In de stijl van Yada Yada worden er uitsluitend Zuid-Afrikaanse wijnen in de wijnbar geschonken, maar er is keuze uit tientallen soorten. Voor overige dranken of een koud biertje kunnen bezoekers bij de grote bar terecht waar drie enorme Amstelvaten, die hoog boven de bar aan de muur hangen, niet onopgemerkt blijven.




Christel Tuin, foto's: Tony Perez

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: