Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

16 november 2015
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor
het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten van de sfeer, smaak, geur en het geluid van Afrika en andere continenten. De setting is groot maar sfeervol, internationaal, maar Hollands gezellig. Hier draait het niet alleen om zien en gezien worden maar juist om met vrienden en familie te genieten van een dagje uit. Yada Yada biedt een breed spectrum van indrukken: van kunst tot entertainment en van fashion tot internationale keukens. Bij Yada Yada vind je het allemaal onder één dak", aldus de foodcourt.



*Verschillende snacks*
Honderden mensen namen gisteren voor het eerst een kijkje in de nieuwe markt die tientallen zeer gevarieerde outlets telt. "Bezoekers kunnen er terecht voor kleding, schoenen, interieur en sieraden, allemaal gemaakt in verschillende werelddelen. Ook zijn er genoeg stands waar bezoekers kunnen proeven, zoals het versgebakken brood bij de bio bakker of bonbons bij de handmade chocolate bar. Warme snacks kunnen onder meer gegeten worden bij Meneer Temaki en bij de Rough Kitchen kunnen eters genieten van een hamburger met pulled pork. Voor de zoetekauw is er een echte Franse stand met authentieke zelfgemaakte crêpes of de boerenvla met smaak naar keuze bij Vlalala", aldus Yada Yada.




*Wijnbar*
Tegen de avond worden de kaarsen aangestoken en strijkt men voor het podium neer aan de tafels om te kijken naar live entertainment en te genieten van een welverdiend drankje. In de stijl van Yada Yada worden er uitsluitend Zuid-Afrikaanse wijnen in de wijnbar geschonken, maar er is keuze uit tientallen soorten. Voor overige dranken of een koud biertje kunnen bezoekers bij de grote bar terecht waar drie enorme Amstelvaten, die hoog boven de bar aan de muur hangen, niet onopgemerkt blijven.




~Christel Tuin, foto's: Tony Perez~

Overig nieuws