Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

14 april 2017 | Thijs Jacobs
Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en
cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet. Bar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen.

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam west. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd.
De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever voor staat; het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.


All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei
lekkers. Vanaf 9.00 kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in Loulou’s living room. LouLou diepte op al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van vers tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voorom te rijden.

After dinneren


Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’ want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen. Het restaurant gedeelte is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.
 

Foodbar


LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher. Iedere maand brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur, de werken die daa tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur. Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur. 
 

loulou amsterdam loulou amsterdam loulou amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Corona
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Corona
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: