Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam

14 april 2017 | Thijs Jacobs

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en
cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat en de Foodhallen, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet. Bar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen.

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam west. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd.
De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever voor staat; het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.


All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei
lekkers. Vanaf 9.00 kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in Loulou’s living room. LouLou diepte op al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van vers tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voorom te rijden.

After dinneren


Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’ want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen. Het restaurant gedeelte is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.
 

Foodbar


LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher. Iedere maand brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur, de werken die daa tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur. Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur. 
 

loulou amsterdam loulou amsterdam loulou amsterdam

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Awards Cocktails
Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby&rsq...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: