Nieuwe biergarten in Rotterdam

30 juni 2015 |
Nieuwe biergarten in Rotterdam<

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en
biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De formule is laagdrempelig en toegankelijk. De sfeer laid back en de bonte aankleding en sfeervolle verlichting doen denken aan een bistro zoals je die alleen in een zijstraat van een oude wijk in Parijs of Barcelona vindt.

Biertafels en stevig vlees van spit en grill
Van ’s morgens 10 uur tot ’s avond laat (K&B sluit pas als de gezelligheid afneemt) kunnen gasten aan lange gehavende biertafels waarop mes en vork gewikkeld zijn in een theedoek genieten van bier en vlees. Geen zwezerik en kalfswang, wel een half kippetje van Wildhandel Treuren, bereid op de eigen huisgrill, een sappig ‘Burgertje van Kralingen’ of een mooie ribeye met pittig houtskoolaroma. K&B lanceert ook kleine snacks als de rijk gevulde Rotterdamsche bitterballen en smeuïge kipgehaktballen. Of het nu een burger, kip van het spies of een vers visje moet zijn, iedere dag bereidt chef-kok Paul van den Brekel de gerechten voor K&B.

Robuuste en frisse bieren
De kantine is licht en ruimtelijk, met houtsoorten verwerkt in tafels, banken en parket. Koperen buizen tussen de lampen aan het plafond, houthakkersbijlen aan de muur en een graffiti van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Lastplak. De bieren zijn onder meer: La Chouffe op de tap en de La Trappe Tripel en Texelse Skuumkoppe van de fles, of juist lichte en frisse bieren zoals Kornuit op de tap, de Grimbergen Blond en de Hoegaarden Rosé. De witte huiswijn (Chileense Chardonnay) valt goed in de smaak, net als de wat exclusievere Spaanse Godello.

Speciale avonden
Ook voor speciale gelegenheden of feestelijke dagen zijn gasten bij K&B aan het juiste adres. Iedere maandagavond is er de Burger Monday, waarbij een burger, frietjes en een koud biertje genuttigd kan worden voor slechts € 12,50. Ook de Mexicaanse woensdagavond 'Chilli Chilli Bang Bang' is erg in trek, waarbij de Tex Mex Style diner inclusief cocktail ook € 12,50 kost. Maar het stokpaardje is de drukbezochte Sunday Roast: iedere keer weer andere menuthema’s met het spit, de grill en bbq als basis.

Achtergrond
K&B is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: