Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

17 september 2014
Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

Aanstaande vrijdag 19 september vindt de opening plaats van de eerste gastrobar in het Oosten van Nederland: Rob’s Gastrobar in Lochem op de
grens van Gelderland en Overijssel.

*Hoogwaardige gerechten en borrels*
Rob’s Gastrobar is niet alleen een eet- maar ook een drinkgelegenheid, en komt tegemoet aan het groeiende aantal levensgenieters in de regio dat behoefte heeft aan een plek waar men tegen een schappelijke prijs en in een informele sfeer niet alleen terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige gerechten, maar ook voor borrels met daarbij ambachtelijke hapjes. Het concept van een gastrobar wordt in Nederland sinds kort slechts in enkele grote steden gehanteerd, maar is in het Verenigd Koninkrijk een groot succes sinds de jaren 90 en in de Verenigde Staten sinds het begin van deze eeuw.

*Geen poeha*
Chef-kok en eigenaar van Rob’s Gastrobar is de bekende Lochemse horecaondernemer Rob Wendersteyt, die tevens eigenaar is van Indonesisch eethuis Wayang in Lochem en voormalig eigenaar van Steakhouse Bonanza in Bathmen. Wendersteyt: "Waar we met Rob’s Gastrobar aan tegemoet komen, is het gegeven dat in het Oosten van het land en in Lochem zijn steeds meer levensgenieters zijn die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige gerechten en hapjes, en bijzondere dranken, maar dan wel zonder poeha en tegen een schappelijke prijs. Niet iedereen heeft er immers meer zin in en het geld en tijd ervoor, om een menu van vijf of zes gangen te nuttigen. Men wil herkenbare en, in de basis, eenvoudige gerechten, die tegelijkertijd iets extra’s bieden. Wat ons van de enkele andere gastrobars in Nederland onderscheidt, is onder meer dat wij niet per se luxe producten gebruiken. Wij bieden gerechten en hapjes, die bereid worden met verse producten die zo veel mogelijk uit onze eigen streek komen, en bijzondere wijnen en bieren."

*Openingstijden en locatie*
Rob’s Gastrobar is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is Rob’s Gastrobar niet alleen geopend voor mensen die een hapje willen komen eten, maar nadrukkelijk ook voor mensen die een goede borrel willen drinken met daarbij een ambachtelijke borrelhap. Op donderdag is de zaak dan ook geopend tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Op woensdag en zondag is Rob’s Gastrobar open tot 21.30 uur. Rob’s Gastrobar is gehuisvest in het centrum van Lochem in een sfeervol pand op Nieuwstad 4A. Rob’s Gastrobar biedt plaats aan 60 eetgasten, maar kan circa 150 levensgenieters kwijt.

~Christel Tuin~

Overig nieuws