Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

17 september 2014 |
Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

Aanstaande vrijdag 19 september vindt de opening plaats van de eerste gastrobar in het Oosten van Nederland: Rob’s Gastrobar in Lochem op de
grens van Gelderland en Overijssel.

Hoogwaardige gerechten en borrels
Rob’s Gastrobar is niet alleen een eet- maar ook een drinkgelegenheid, en komt tegemoet aan het groeiende aantal levensgenieters in de regio dat behoefte heeft aan een plek waar men tegen een schappelijke prijs en in een informele sfeer niet alleen terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige gerechten, maar ook voor borrels met daarbij ambachtelijke hapjes. Het concept van een gastrobar wordt in Nederland sinds kort slechts in enkele grote steden gehanteerd, maar is in het Verenigd Koninkrijk een groot succes sinds de jaren 90 en in de Verenigde Staten sinds het begin van deze eeuw.

Geen poeha
Chef-kok en eigenaar van Rob’s Gastrobar is de bekende Lochemse horecaondernemer Rob Wendersteyt, die tevens eigenaar is van Indonesisch eethuis Wayang in Lochem en voormalig eigenaar van Steakhouse Bonanza in Bathmen. Wendersteyt: "Waar we met Rob’s Gastrobar aan tegemoet komen, is het gegeven dat in het Oosten van het land en in Lochem zijn steeds meer levensgenieters zijn die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige gerechten en hapjes, en bijzondere dranken, maar dan wel zonder poeha en tegen een schappelijke prijs. Niet iedereen heeft er immers meer zin in en het geld en tijd ervoor, om een menu van vijf of zes gangen te nuttigen. Men wil herkenbare en, in de basis, eenvoudige gerechten, die tegelijkertijd iets extra’s bieden. Wat ons van de enkele andere gastrobars in Nederland onderscheidt, is onder meer dat wij niet per se luxe producten gebruiken. Wij bieden gerechten en hapjes, die bereid worden met verse producten die zo veel mogelijk uit onze eigen streek komen, en bijzondere wijnen en bieren."

Openingstijden en locatie
Rob’s Gastrobar is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is Rob’s Gastrobar niet alleen geopend voor mensen die een hapje willen komen eten, maar nadrukkelijk ook voor mensen die een goede borrel willen drinken met daarbij een ambachtelijke borrelhap. Op donderdag is de zaak dan ook geopend tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Op woensdag en zondag is Rob’s Gastrobar open tot 21.30 uur. Rob’s Gastrobar is gehuisvest in het centrum van Lochem in een sfeervol pand op Nieuwstad 4A. Rob’s Gastrobar biedt plaats aan 60 eetgasten, maar kan circa 150 levensgenieters kwijt.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: